Budușan Iulian, jurnalist cu aproape 20 de ani de experiență în presă, a fost atras în timpul liceului de jurnalele de știri de la TV. Motiv pentru care a hotărât că jurnalismul va fi viitoare lui carieră. Iar de pe băncile facultății asta a făcut. A trecut prin redacții de știri ale televiziunilor, a "schimbat macazul" către presa scrisă, iar de aproape 10 ani este dedicat în totalitate jurnalismului online. Domeniile de competență sunt economic, IT&C și industria auto. La Realitatea a lucrat în două perioade, prima fiind 2003-2005, iar "reîntoarcerea acasă" producându-se în toamna anului 2019. De atunci, este parte integrantă a colectivului redacțional din online.

Articolele autorului Iulian Budușan:


Stația Spațială Internațională, în pericol. Donald Trump vrea să reducă serios bugetul NASA. Foto/Profimedia
Trump reduce fondurile pentru NASA. Stația Spațială Internațională, în pericol
Președintele SUA este pus pe făcut economii de oriunde. După ce a dat afară mii de angajați de pe la mai toate agențiile guvernamentale, Donald Trump vrea cum să reducă și bugetul NASA.Starea dificilă a Stației Spațiale Internaționale (ISS) este un nou indicator trist al schimbării priorităților pe fondul unor informații conform cărora administrația lui Trump intenționează să reducă finanțarea NASA cu 20%, relatează Interesting Engineering.De ani de zile, NASA a subliniat preocupările legate de buget și de îmbătrânirea echipamentului hardware când a venit vorba de ISS. Acum, în timpul unei ședințe publice a Panelului consultativ pentru siguranță aerospațială (ASAP) din 17 aprilie, oficialii NASA au declarat că sunt „profund îngrijorați” de scăderea siguranței stației orbitale.AdReport this ad aș:AnimatedOffensiveMisleadingPanelul a citat probleme de lungă durata – fisuri și scurgeri de aer – precum și deficiențe de finanțare. Ei au cerut mai multe finanțări pentru a facilita sfârșitul operațiunilor ISS și pentru a evita o deorbitare neplanificată potențial catastrofală.NASA își propune să deorbiteze ISS până în 2030. Agenția spațială a contractat SpaceX să dezvolte vehiculul american Deorbit Vehicle (USDV) pentru a scoate în siguranță ISS de pe orbită în acest interval de timp.Cu toate acestea, CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a recomandat NASA să deorbiteze mai devreme stația. În urmă unei discuții publice cu un fost comandant al ISS, el a susținut că stația „și-a îndeplinit scopul”. În schimb, când vine vorba de reducerile bugetare ale lui Trump la NASA, Musk a declarat recent că nu se poate implică din cauza unui conflict de interese.„ISS a intrat în cea mai riscantă perioada a existenței sale”, a spus Rich Williams, membru al grupului consultativ, adăugând că există „riscuri tot mai mari” pentru avanpostul orbital.














Foto/Arhivă
Rusia și Ucraina, cel mai mare schimb de prizonieri de până acum
Ministerul rus al Apărării a declarat că 246 de militari ruşi s-au întors de pe teritoriul controlat de Kiev şi că, „într-un gest de bunăvoinţă”, 31 de prizonieri de război ucraineni răniţi au fost transferaţi în schimbul a 15 soldaţi ruşi răniţi care aveau nevoie de îngrijiri medicale urgente. La rândul său, Zelenski a anunţat că 277 de luptători ucraineni s-au întors acasă din captivitatea rusă.


În urma incendiului, o femeie de 72 de ani a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, iar un bărbat de 73 de ani are arsuri la cap.  
Aproape de tragedie, în ziua de Paști. Doi bătrâni, prinși în incendiu, în propria rulotă. Au scăpat teferi, dar cu arsuri grave pe corp
Două persoane au fost rănite, sâmbătă după-amiază, după ce rulota lor a luat foc, acestea fiind preluate de elicopterul SMURD. În urma incendiului au rezultat două victime: femeie de 72 ani, cu arsuri pe 70% din corp și bărbat de 73 ani, cu arsuri la nivelul capului. Echipajul SMURD a preluat victima de sex masculin, iar echipajul SAJ pe cea de sex feminin.