Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Nicolae Ciucă / Foto: Facebook
Nicolae Ciucă anunță înlocuirea plafonului de 9,4% din PNRR pentru pensii. DECIZII CRUCIALE luate la Bruxelles: ce se întâmplă cu MCV și aderarea la Schengen
Premierul Nicolae Ciucă susține că rezultatele comisiei de evaluare privind aderarea României la spațiul Schengen sunt cât se poate de pozitive. Pe de altă parte, Ciucă a precizat că a discutat cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre eliminarea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii, jalonce apare trecut în PNRR, iar concluzia este că acest plafon va fi modificat și se va ține cont de recomandările Băncii Mondiale în concordanță cu disciplina financiară.


Nicolae Ciucă, la Bruxelles/ Foto: Facebook Guvernul României
Nicolae Ciucă, la Bruxelles: România și-a demonstrat rolul strategic la nivelul UE și NATO. În curând sper să facă același lucru la nivelul OCDE
Premierul Nicolae Ciucă a afirmat joi dimineață, că întâlnirea avută la Bruxelles cu oamenii de afaceri români și belgieni i-au oferit prilejul să reafire obiectivele guvernamentale ale României, respectiv continuarea investițiilor și reformelor, salvarea locurilor de muncă și protejarea celor mai vulnerabili cetățeni. "România și-a demonstrat rolul strategic la nivelul Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice și, în curând, sper să facă același lucru la nivelul Organizației de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE)", a afirmat Ciucă.

Ceremonie Zi Armată Română/ Foto: Facebook Ciolacu
Ciolacu, de Ziua Armatei Române: "Așa cum Armata ne protejează pe noi toți și statul român trebuie să își facă datoria"
Liderul PSD Marcel Ciolacu, care deține, totodată, și funcția de președinte al Camerei Deputaților a afirmat, marți, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Armatei Române, "așa cum Armata ne protejează pe noi toți și statul român trebuie să își facă datoria". "Alocarea unui buget de 2.5% din PIB este importantă pentru dotarea Armatei Române cu tehnică modernă, dar este nevoie și ca militarii să aibă parte de respectul cuvenit din partea statului, așa cum se întâmplă în toate celelalte țări membre NATO", a subliniat Ciolacu. 


Vreme noiembrie
Sfârșit de octombrie cu temperaturi calde de primăvară. Cum arată PROGNOZA ANM pentru următoarele două săptămâni
Meteorologii vin cu vești bune. Mai exact, specialiștii ANM anunță un final de octombrie cu temperaturi pozitive, care pot ajunge în unele zone ale țării și la 26 de grade Celsius. Începutul de noiembrie nu va pune probleme, și asta deoarece vremea își menține aspectul plăcut în prima săptămână din lună, conform prognozei pentru perioada 24 octombrie - 6 noiembrie, remise, luni, de meteorologi.

Klaus Iohannis, președintele României
Klaus Iohannis: Nu putem veni la infinit cu subvenţii, trebuie să găsim soluţii pentru a avea energie suficientă, la preţuri pe care populaţia le poate plăti
Președintele Klaus Iohannis a făcut, joi seară, o serie de declarații extrem de importante legate de cele mai arzătoare subiecte  aflate pe agenda publică ale acestor zile, de la creșterea pensiilor și aderarea României la spațiul Schengen și până la subvențiile pentru energie, războiul din Ucraina și eforturile depuse pentru evitarea unei crize alimentare globale.

antrax
Propaganda rusă și "ciorba reîncălzită": cu ce subiect iese pe tapet media de la Kremlin și unde bate
Propaganda rusă acționează zilele acestea pe toate planurile. Ultima găselniță care poate fi consideartă, de fapt, un fel de "ciorbă reîncălzită" se referă la pericolul răspândirii „antraxului din Ucraina” în Rusia, pericol despre care vorbesc site-urile rusești de știri. Acestea au început chiar să intervieveze diverși virusologi care-și dau cu părerea pe marginea acestui subiect.

Clasă de curs - imagine cu notă sugestivă
Ciucă RESPINGE varianta trecerii școlilor în online din cauza frigului: "Nu este acceptabil o astfel de decizie". Ce spune Ministerul Educației
Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, că trecerea şcolilor în program online în  sezonul rece din cauza "termiei" nu reprezintă o soluţie care să fie acceptată. Premierul a subliniat însă că există localități care vor avea nevoie de sprijin, așa cum s-a întâmplat an de an, pentru a trece cu bine peste sezonul de iarnă.

Gabriela Firea / Foto: Facebook
Gabriela Firea, necruțătoare pe Facebook: "Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani este încă o nerealizare marca Nicușor Dan"
"Au trecut trei ani de când Podul Străulești a fost reabilitat și consolidat. Acest pod este una dintre principalele legături ale Capitalei cu județul Ilfov și chiar singura rută către localitățile Mogoșoaia și Buftea. Ne-a luat doar un an să finalizăm lucrările care așteptau de zece ani!", a afirmat, joi, Gabriela Firea, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Potrivit fostului primar al Capitalei, în timpul mandatului său au fost actualizate expertizele pentru podurile şi pasajele din Bucureşti, aceasta subliniind, pe de altă parte, că ceea "ce s-a întâmplat în ultimii doi ani este încă o nerealizare marca Nicușor Dan".

Soldați ruși
Război în Ucraina, ziua 239: Vladimir Putin a părăsit Kremlinul și a tras cu pușca cu lunetă, cu o plasă de camuflaj în cap - LIVE TEXT
Joi, 20 octombrie, a intrat în vigoare legea marțială impusă de Vladimir Putin în cele patru regiuni parțial ocupate din Ucraina, pe care Rusia le revendică ca fiind ale sale. Vorbim despre Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Ucraina a suferit noi pagube la infrastructura sa energetică critică în urma bombardamentelor rusești. „Vă rugăm să nu porniți aparatele electrice inutile", a declarat președintele Volodimir Zelenski, în discursul susținut miercuri seara.


Atac rusesc în orașul KryvyyRih/ Foto: Twitter NEXTA
Război în Ucraina, ziua 238: Explozii multiple, în centrul Kievului. Vitali Klitschko: "Alarma antiaeriană este încă activată! Rămâneți în adăposturi!" - LIVE TEXT
Ucraina a ajuns, astăzi, în cea de-a 238-a zi de la începutul invaziei ruse, în 24 februarie. Țara se confruntă zilele acestea cu atacuri masive ale forțelor ruse, majoritatea fiind îndreptate asupra civililor și a infrastructurii principale din marile orașe ucraine. Analiștii militari spun însă că situația din rândul armatei ruse a rămas neschimbată, forțele lui Putin confruntându-se în continuare cu o lipsă acută de personal și atacând necontrolat. Cât privește intensificarea atacurilor rusești, aceștia le pun pe seama exploziilor de la podul Kreci din Crimeea, un pod cu o însemnătate strategică ridicată pentru Moscova, care face legătura între Rusia și Ucraina. 


Eugen Tomac / Foto: Inquam Photos
Eugen Tomac, despre aderarea României la Schengen: "Până la sfârșitul acestui an chestiunea trebuie tranșată". Ce pot face autoritățile pentru a CONVINGE Olanda
Europarlamentarul Eugen Tomac a afirmat, marți, că "până la sfârșitul acestui an" chestiunea legată de aderarea României la spațiul Schengen trebuie tranșată de către Consiliul European. Tomac a precizat, astfel, că "este inadmisibil ca un joc politic făcut de anumite state să primeze în fața unei decizii care de mult este îndeplinită din punct de vedere tehnic". Reacția președintelui PMP vine la scurt timp după ce Parlamentul European (PE) a recomandat aderarea României la Spațiul Schengen, într-un vot istoric, și aici vorbim despre 547 de voturi "pentru" și 49 "împotrivă". 





Exercițiu NATO - imagine de arhivă
NATO dă startul „Steadfast Noon”, exercițiul militar prin care își verifică arsenalul nuclear
NATO începe, astăzi, Steadfast Noon, un exercițiu militar extrem de complex, menit să verifice arsenalul nuclear. Drept urmare, 60 de aeronave din 14 țări vor participa până la finalul acestei luni la zboruri de antrenament deasupra Belgiei, Mării Nordului şi Marii Britanii pentru a exersa utilizarea bombelor nucleare americane amplasate în Europa. Alianța Nord-Atlantică a susține că antrenamentul a fost pregătit dinainte de războiul din Ucraina și că, practic, nu ar avea nicio legătură cu acesta. 

Troleibuz STB / Facebook Nicușor Dan
Transportul public din Capitală ar putea avea parte de o schimbare la față. Nicușor Dan și-a făcut publice PLANURILE
Ncușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei a depus cereri de finanțare pentru mai multe proiecte în domeniul transportului public în cadrul celui de-al doilea apel pentru dezvoltarea durabilă a localităților, finanțate din Fondul Local al Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Potrivit primarului general al Capitalei, dacă va fi aprobat proiectul, vor putea fi achiziționate 70 de autobuze electrice pentru traseele de noapte și 65 pentru traseele de zi. Autobuzele vor circula pe cele 21 de trasee de noapte, respectiv 15 trasee de zi care fac legătura între diferitele cartiere ale Capitalei și Piața Unirii. Valoarea acestor proiecte este de 198.138.675 lei, respectiv 183.985.912,5 lei.

Gabriela Firea / Foto: Facebook
Gabriela Firea anunță progrese vizibile în domeniul protecției sociale din România. PROVOCAREA cu care s-au confruntat autoritățile
Ministrul Familiei Gabriela Firea susține că traficul de persoane și de copii este "încă un fenomen îngrijorător în România", asta deși "s-au făcut eforturi considerabile pentru a reduce numărul cazurilor de copii abuzați sau traficați, iar rezultatele sunt vizibile și au fost recunoscute în ultimul raport anual al Departamentului de Stat al SUA". Ministrul a vorbit, în context, despre una dintre "provocările" cu care s-au confruntat autoritățile române ca urmare a războiului din Ucraina: criza refugiaților ucraineni.



Adrian Cuculis, avocat Exclusiv
NOI ACUZAȚII ULUITOARE la adresa medicului de la Polizu! Avocat: Se prefigurează alte două cazuri - detalii ȘOCANTE
Avocatul care acuză medicul de la Maternitatea Polizu de omor și de cruzime fără precedent, mai exact că ar fi lăsat să moară într-o pungă un nou-născut permatur, a făcut dezvăluiri uluitoare, sâmbătă, în exclusivitate în cadrul emisiunii "Deschide Lumea" de la Realitatea PLUS. Adrian Cuculis a declarat că numele aceluiași medic ar putea fi legat de alte două cazuri extrem de grave. 


 Bebeluș Exclusiv
Cazul Polizu: mama care era să-și piardă fiica, DETALII TULBURĂTOARE despre ororile trăite: "Nu am niciun mesaj pentru medic. Vreau doar să plătească" - EXCLUSIV
Ginecologul acuzat că a aruncat mai mulți nou-născuți la coșul de gunoi ca să nu ocupe locurile în incubatoare profesează în continuare la maternitatea Polizu! Între timp, fetița care a scăpat cu viață din maternitate și care are acum trei ani a rămas cu probleme de dezvoltare și face și acum terapie. Detalii tulburătoare au fost făcute publice de Marina Pletoiu, mama fetiței, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS.



Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Aderarea României la Schengen. Ciolacu, apel către clasa politică: Nu e loc de orgolii și rivalități. Să fim uniți și să acționăm pentru țara noastră
Liderul PSD Marcel Ciolacu, care deține totodată și funcția de președinte al Camerei Deputaților, a declarat, vineri, că "a sosit momentul ca toți decidenții și partidele politice din România să susțină, în următoarele săptămâni, pe toate canalele și pe toate fronturile, aderarea țării noastre la Spațiul Schengen".