Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Gabriela Firea / Foto: Facebook
Veste bună pentru copiii români din Diaspora! Firea: "După doi ani de pauză, taberele vor fi reluate"
Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă, într-o postare pe pagian sa de Facebook, că taberele pentru copiii români din afara ţării vor fi reluate, după doi ani de pauză, astfel că cel puţin 1000 de tineri din Diaspora vor merge la munte şi la mare în România. "Pentru unii dintre ei este o ocazie să afle despre țara unde s-au născut și au copilărit părinții lor", spune ministrul.


Marcel Ciolacu, președintele PSD, președintele Camerei Deputaților Foto: INQUAM/Octav Ganea
Legea offshore a ajuns în Parlament: când vor fi extrase primele gaze din Marea Neagră
Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu anunță depunerea, în Parlament, a Legii offshore - proiect de lege care, spune el, că "deblochează investițiile din Marea Neagră și reduce dependența de gazul rusesc, oferind României șansa de a deveni lider regional, iar românilor acces la gaze mai ieftine". Statul va păstra 60% din venituri, iar investitorul 40%. Coaliția de guvernare a decis că gazele care vor fi extrase să fie folosite, cu prioritate, pentru necesarul intern. Surplusul va merge la export. Primele gaze din Marea Neagră vor ieși în a doua parte din acest an. 







Dmitri Medvedev și Vladimir Putin
Rusia amenință din nou cu NUCLEARA! De ce s-au înfuriat iar autoritățile de la Kremlin
Rusia continuă să amenințe Europa cu arma nucleară ori de câte ori are ocazia. O astfel de amenințare a fost lansată chiar astăzi de unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin, care a avertizat NATO că dacă Suedia și Finlanda se vor alătura alianței militare conduse de SUA, atunci țara sa va trebui să își consolideze apărarea în regiune, inclusiv prin desfășurarea de arme nucleare.



Gabriela Firea/ Foto: Facebook
Atac DUR al Gabrielei Firea la adresa lui Nicușor Dan: "Riscă să rămână un vis!" Mesajul transmis pe Facebook
Fostul edil al Capitalei Gabriela Firea, care ocupă în prezent funcția de ministru al Familiei și Tineretului, lansează noi acuzații la adresa primarului actual Nicușor Dan. Astfel, potrivit lui Firea, "primul teatru construit în Capitală în ultimii 70 de ani, printr-o inițiativă privată, riscă să rămână un vis" și asta deoarece primarul general "nu a semnat autorizația de construire, iar regizoarea și scriitoarea Chris Simion-Mercurian poate pierde granturi de 2 milioane de euro".





Bombardament Mariupol (sursă: azov.org.ua)
Apărarea Mariupolului, CONSOLIDATĂ! Regimentul Azov a primit întăriri - anunțul Kievului
Mariupolul nu se lasă cucerit cu una-cu două. O dovedește faptul că opune rezistență de 49 de zile atacurilor continue ale armatei ruse, în ciuda dificultăților cu care se confruntă atât din punctul de vedere al aprovizionării cu hrană și apă, cât mai ales cu arme. Vestea bună a fost dată de consilierul prezidențial ucrainean Oleksii Arestovici, care a declarat, miercuri, că, după o „manevră riscantă”, pușcașii marini din batalionul 36, despre care rușii susțineau că s-au predat, au reușit să facă joncțiunea cu regimentul Azov, relatează CNN. Anunțul său vine într-un moment extrem de delicat, cotrazicând, practic, propaganda rusă, care afirma contrariul. 



Cei patru şefi de stat, pregătiți să plece cu trenul la Kiev/ Foto: Twitter Gitanas Nauseda
Președinții Poloniei și ai statelor baltice s-au întâlnit, astăzi, cu Zelensky: MESAJ ferm de susținere neechivocă pentru Kiev
Președinții Poloniei, Andrzej Duda, și ai statelor baltice - Gitanas Nauseda, Egils Levits și Alar Karis au participat, astăzi, la o întâlnire cu omologul lor ucrainean, Volodimir Zelensky, eveniment ce a avut loc la Kiev, relatează NEXTA. Aceștia au călători cu trenul la Kiev, urmând, practic, modelul altor lideri europeni, care au vizitat recent capitala Ucrainei pentru discuții cu omologii lor ucraineni. 




Vremea se schimbă
Vremea se SCHIMBĂ MASIV! Temperaturi scăzute și vânt în 10 județe: care sunt zonele vizate și cât va dura episodul de vreme rea
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o informare de vreme rece, valabilă la nivelul întregii ţări până joi dimineaţa, dar și un Cod galben de intensificări ale vântului, ce vizează zece judeţe ale țării și care va fi valabilă pe parcursul zilei de miercuri, anunță meteorologii, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției. 


Vladimir Putin / Foto: Profi Media
Japonia recurge la noi SANCȚIUNI: Bunurile a peste 390 de cetățeni ruși, ÎNGHEȚATE! Vizate fiicele lui Putin, dar şi soţia şi fiica lui Lavrov
Japonia a impus sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei. Bunurile a peste 390 de cetăţeni ruşi au fost îngheţate. Printre persoanele vizate se numără şi cele două fiice adulte ale preşedintelui Putin, Katerina Tikhonova şi Maria Vorontsova, precum şi soţia şi fiica ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, anunță MAE al Japoniei, citat de CNN.



Vremea de Paște - imagine de arhivă
Cum va fi vremea de Paște? ANM a emis prognoza pentru perioada 16-24 aprilie
Tot mai mulți români își fac planuri pentru mini vacanța de Paște și 1 Mai, de care ne mai desparte foarte puțin timp. Schimbările bruște de temperatură din ultimele zile îi fac însă pe oameni să-și îndrepte atenția către prognoza meteo, care se anunță, în continuare, ca o "loterie". Mai exact, temperaturile vor fi oscilante în toată ţara, pe parcursul următoarelor două săptămâni. Nici precipitațiile nu ne vor ocoli. Din contră, probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în intervalul 16-24 aprilie, în majoritatea regiunilor țării, potrivit prognozei publicate, astăzi, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).