Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:




Klaus Iohannis și Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei / Foto: Administrația Prezidențială
Frank Steinmeier, la București: Unitatea e un bun prețios în aceste vremuri când alții încearcă să dezbine Europa și NATO. Mesajul transmis Ucrainei
Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier a declarat, astăzi, în conferința de presă comună susținută alături de omologul său Român, Klaus Iohannis, susținută cu ocazia vizitei oficiale pe care o efectuează în România, că "niciodată nu a fost atât de limpe ca în aceste vremuri cât de importantă este unitatea în Europa și în interiorul Alianței Nord-Atlantice". În context, oficialul de la Berlin a transmis un mesaj de suținere pentru Ucraina, afirmând că atât țara sa, cât și NATO, per ansamblul său, vor sprijini Kievul "în această situație urgentă" în care se află ca urmare a invaziei trupelor rușilor. 

Klaus Iohannis și președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier/ Foto: Administrația Prezidențială
Iohannis a făcut ANUNȚUL! România sprijină integrarea în UE a Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova
Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu omologul său german, Frank Steinmeier, că România sprijină integrarea în Uniunea Europeană a Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova, subliniind importanța "mobilizării de sprijin consistent către Chișinău" în contextul războiului din Ucraina, dar și a recentelor evenimente din regiunea separatistă transnistreană.

Sursa foto: INQUAM / George Calin
VIDEO Iohannis, după întrevederea cu președintele Germaniei: Discuțiile s-au concentrat pe situația foarte gravă din Ucraina. Crimele de război trebuie cercetate minuțios
Președintele Klaus Iohannins, a afirmat, astăzi, într-o conferință de presă comună susținută alături de omologul său german, Frank Steinmaier, că discuțiile s-au concentrat asupra situației "foarte grave din Ucraia". "Am reconfirmat sprijinul deplin pe care România îl acordă tuturor refugiaților din Ucraina, care vin în țara noastră, inclusiv prin hub-ul logistic de la Suceava". Șeful statului a calificat, în discursul ținut, drept ”crime de război” acțiunile Rusiei din Ucraina, subliniind că sunt necesare noi sancțiuni împotriva Rusiei, astfel încât această țară să pună capăt războiului. 











Avion Alitalia
Noi măsuri de RELAXARE în Italia, de la 1 mai: la ce s-a renunțat și unde mai este obligatorie masca de protecție
Ultima lună de primăvară vine cu vești bune pentru italienii care au așteptat cu sufletul la gură noile măsuri de relaxare odată cu scăderea cazurilor noi de infectare cu COVID-19 și a reducerii semnificative a celor severe și, mai ales, a deceselor. Astfel, de la 1 mai s-a scos obligativitatea prezentării certificatului verde, iar măștile de protecție nu mai sunt cerute în baruri, restaurante, magazine și nici în sălile de sport. În schimb, masca de tip FfP 2 rămâne obligatorie în mijloacele de transport în comun, cinematografe și teatre, potrivit presei italiene.

Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse / Foto: Facebook
Gabriela Firea vrea să afle ce își doresc tinerii din România. Ce MESAJ le-a transmis de Ziua Națională a Tineretului
Ministrul Familiei și Tineretului Gabriela Firea a transmis, astăzi, un mesaj pe Facebook cu prilejul Zilei Naționale a Tineretului, în cadrul căruia a subliniat - făcând referire la un citat celebru al filozoful german filozoful german Gottfried Wilhelm Leibniz - că "facem mai bună lumea când îi facem pe tineri mai buni". "Și mare dreptate avea, pentru că tinerii sunt viitorul țării și al lumii!", a afirmat ministrul, precizând că în acest an va fi realizat Barometrul de Opinie al tinerilor. Potrivit lui Firea, scopul proiectului esta ca, la la final, să știm "exact ce-și doresc tinerii din România”.




Vizită Ucraina/ Facebook
Ciolacu face lumină pe subiectul vizitei sale și a lui Cîțu la Kiev: Au fost total diferite, cu un interes comun
Subiectul legat de vizitele efectuate la Kiev de Marcel Ciolacu, în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților și al PSD, și Florin Cîțu, președinte al Senatului - funcție care îi conferă rolul de al doilea om în stat, continuă să fie controversat, în ciuda declarațiilor făcute cu o zi în urmă de cei doi politicieni. Cîțu a afirmat că a aflat de la partea ucrineană că Ciolacu nu va merge pe 27 aprilie în Ucraina - așa cum s-a discutat inițial. Mai mult decât atât, șeful Senatului spune că nu a fost sunat de președintele PSD, așa cum susține acesta. Drept urmare, Ciolacu a venit, astăzi, cu precizări suplimentare. Mai exact, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că vizita sa şi cea a preşedintelui Senatului în Ucraina au fost "total diferite", însă cu un interes comun.








Florin Cîțu, prim-ministrul României/ Inquam Photos / George Calin
Cîţu îl contrazice pe Ciolacu: "Nu m-a sunat". De unde a aflat președintele Senatului că șeful Camerei Deputaților nu mai merge pe 27 aprilie la Kiev
Vizita separată la Kiev a lui Florin Cîțu, pe 27 aprilie, la o zi după ce a premierului Nicolae Ciucă, însoțit de Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, și Bogdan Aurescu, ministru de Externe, pe 26 aprilie, a stârnit controverse. Atât președintele Camerei Deputaților, cât și cel al Senatului au încercat, astăzi, să lămurească situația, stârnind, însă, și mai multe semne de întrebare. Cîțu îl contrazice, practic, pe  Ciolacu, care susținea că a avut "o discuție pe telefon (cu Florin Cîțu - n.r.) cu câteva ore înainte de a pleca (la Kiev, alături de Ciucă și Aurescu - n.r.). Mai exact, Cîțu spune că nu a fost sunat niciodată de Ciolacu și că a aflat de la partea ucraineană că președintele Camerei Deputaților și al PSD, deopotrivă, nu vine la Kiev pe 27 aprilie.