Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Cea mai RIDICATĂ rată de infectare din țară în județele Sibiu, Cluj și Ilfov. Unde se află Capitala și care este situația în restul județelor țării
Cea mai RIDICATĂ rată de infectare din țară în județele Sibiu, Cluj și Ilfov. Unde se află Capitala și care este situația în restul județelor țării
Rata de infectare din România este în continuă creștere! Până în prezent, există 11 județe unde incidența cumulată în ultimele două săptămâni depășește 5 la mia de locuitori. Sibiul este singurul județ din România care a depășit rata de 9 la 1.000 de locuitori. Capitala se menține peste rata de 5 la mia de locuitori.

Topul COVID-19 pe județe. Unde sunt cele mai multe cazuri noi de COVID-19
Topul COVID-19 pe județe. Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 în Capitală și în alte opt județe
Capitala continuă să se afle în topul infectărilor cu noul coronavirus, cu peste 1.000 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore. Pe locul al doilea se află județul Constanța, care a raportat 528 de cazuri noi, devansând Clujul - 501 de cazuri noi de ieri și până astăzi. 14 județe raportează peste 200 de noi cazuri de coronabirus, potrivit noului bilanț COVID-19 anunțat de autorități astăzi. 

"EU DECID. NU DEPIND" - Campanie de amploare în rândul elevilor bucureșteni privind RISCURILE și EFECTELE consumului de droguri
"EU DECID. NU DEPIND" - Campanie de amploare în rândul elevilor bucureșteni privind RISCURILE și EFECTELE consumului de droguri
„EU DECID. NU DEPIND” este proiect de amploare derulat în perioada 1 octombrie – 10 noiembrie  în 22 de școli gimnaziale și 11 licee bucureștene. Proiectul a avut ca scop informarea, educarea și conștientizarea privind riscurile și efectele consumului de droguri în rândul copiilor de vârstă școlară din Municipiul București și prin prezentarea a două producții artistice, una cinematografică și una muzicală, concepute special, informează un comunicat de presă.

Sursă foto: Facebook Marcel Vela
Marcel Vela: Draga Olteanu Matei era pur şi simplu un spectacol viu de erudiție și inteligență
Vestea morții fulgerătoare a actriței Draga Olteanu Matei - la scurt timp după ce un alt mare actor, Vladmir Găitan, și-a croit drum către stele - lasă un gol imens pe scena teatrului și a filmului românesc. O spune chiar și ministrul de Interne, Marcel Vela, într-un mesaj publicat în această dimineață pe contul său de socializare: "A fost zâmbet, spirit, un OM genial, jovial, pus mereu pe şotii, era pur și simplu un spectacol viu de erudiţie şi inteligenţă".

Ion Dichiseanu: "Draga Olteanu Matei era un monstru sacru, o actriță ce nu se poate compara cu nimeni"
Ion Dichiseanu: "Draga Olteanu Matei era un monstru sacru, o actriță ce nu se poate compara cu nimeni"
O viață întreagă pusă în slujba artei.  A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și a avut aproximativ 100 de roluri în televiziune. Azi noapte și-a luat zborul către cer, lăsând în urma sa roluri memorabile, care vor dăinui mereu în timp, și colegi îndurerați, șocați de vestea morții marii actrițe. "Vestea m-a întors pe dos. Am văzut-o la Piatra Neamț acum un an. Am servit masa împreună, am făcut poze, am pus pe Facebook. Ne-am bucurat de revedere", a m[rturisit actorul ;i, totodat[, scriitorul Ion Dichiseanu, Într-o intrvenție telefonică la Realitatea PLUS.

Alexandru Arșinel, declarație emoționantă:
Alexandru Arșinel, declarație emoționantă: "O viată întreaga a ars pentru teatru și pentru lumea teatrului"
Decesul actriței Draga Olteanu Matei a venit ca un fulger pentru colegii de breazlă. O spune și directorul Teatrului de revistă "Constantin Tănaseț din București, actorul Alexandru Arșinel. "Din nefericire se moare foarte mult. Se moare și cu vină, și fără, și bolnav, și sănătos. E o perioadă grea în care dispar și mari actori români", a afirmat Arșinel, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.  


Gabriela Firea, mesaj dur pentru Minstrul Sănătății: Tătaru trebuia să-și dea demisia de la primele victime ale pandemiei!
Gabriela Firea, mesaj dur pentru Minstrul Sănătății: Tătaru trebuia să-și dea demisia de la primele victime ale pandemiei!
Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea, susține, într-o postare pe contul său de Facebook, că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru ar fi trebui să-și recunoască "eșecul" în ceea ce privește managementul pandemiei de coronavirus din România. Mai mult decât atât, spune Firea, Tătaru ar fi trebuit să-și de demisia după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț.


DINAMICA infectărilor cu COVID-19, în România - Tabelul, la zi
DINAMICA infectărilor cu COVID-19, în România: Rată de pozitivare RECORD în Sibiu! Ilfovul DEPĂȘEȘTE Capitala și se situează imediat după Timiș
Schimbări dramatice, de la o zi la alta în ceea ce privește rata de infectare cumulată la 14 zile de la nivelul județelor țării. Până în prezent, cele mai mai îngrijorătoare cifre le-am putut observa în județul Sibiu, care rămâne, practic, pe primul loc la capitolul infectări, având o rată de incidență mai mare decât cea din ziua de ieri, respectiv de 8,83 față de 8,32 - duminică. Județul Cluj a înregistrat o ușoară scădere. Cu toate astea, se află în continuarea pe cea de-a doua poziție după Sibiu în ceea ce privește rata de infectare - cu 7,37/1000 de locuitori, urmat de județul Timiș - pe locul al treilea - cu 6,85/1000 de locuitori. Ilfovul a cunoscut o explozie de cazuri, DEPĂȘIND Capitala ca și indice al infectărilor cumulate la 14 zile și situându-se imediat după județul Timiș - cu 6,83 față de 5,6 - București.

Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
Distribuția COVID-19 pe județe. Capitală rămâne în topul infectărilor. Opt județe cu peste 200 de cazuri în ultimele 24 de ore
O nouă zi, un nou bilanț al pandemiei de coronavirus în România, date pe care le primim cu înfrigurare de la o zi la alta. La raportarea de astăzi au fost anunțate 4.931 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore și 149 de decese. În continuare, cele mai multe cazuri de infectări se înregistrează în Capitală, cu aproximativ 1.000 de cazuri noi de ieri și până astăzi. Opt județe au raportat peste 200 de cazuri în ultimele 24 de ore, în vrem ce un județ - vorbim despre Constanța -  a înregistrat peste 300 de cazuri de infectare. 




Sursă foto: Facebook
O secție ATI din țară are sisteme performante de stingere a incendiilor. Medicul Cătălin Cârstoveanu: Dacă salvează viața unui pacient, nu mai contează banii
România este printre puținele țări europene în care nu există sisteme de stingere automată a incendiilor la secțiile de Terapie Intensivă. La o singură unitate din țară există așa ceva, este vorba despre Spitalul de Urgență pentru Copii ,,Marie Curie" din Capitală. Cătălin Cârstoveanu, șef secție ATI Neonatologie Marie Curie din Capitală povestește, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, cum de a ajuns spitalul să aibă un astfel de sistem performant, necesar în toate secțiile ATI din țară, dar și cât a costat investiția. 

Surs foto: Captură foto Ziare.com
Zeci de oameni au ieșit în stradă la Piatra Neamț. S-a scandat "Jos, criminalii!" și "Demisia!"
La scurt timp după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Neamț au și apărut primele reacții. Oameni din diverse zone ale țării au venit la Piatra Neamț, protestând în stradă față de situația din spitale. Vorbim despre aproximativ 50 de persoane, care au participat la un mars până în fața SJU, după ce s-au mobilizat pe rețelele de socializare, relatează Ziare.com. 

Decizii IMPORTANTE luate la sediul MAI: Cine va conduce Grupul de lucru pentru finalizarea cercetărilor legate de tragedia de la Piatra Neamț
Decizii IMPORTANTE luate la sediul MAI: Cine va conduce Grupul de lucru pentru finalizarea cercetărilor legate de tragedia de la Piatra Neamț
Ziua de astăzi stă, fără doar și poate, sub semnul deciziilor. Cele mai recente decizii s-au luat în urma unei ședințe de urgență organizate, astăzi, la sediul MAI de către ministrul de resort, Marcel Vela, și vizează trimiterea la Spitalul Județean din Piatra Neamț a Directorului Institutului Național de Criminalistică (INC), comisarul șef de poliție Romică Potorac, pentru susținerea echipei de cercetare la fața locului. În plus, s-a stabilit ca Grupul de lucru constituit la nivelul MAI pentru gestionarea activităților de la Piatra-Neamț și București, cu privire la finalizarea cercetărilor în cel mai scurt timp, să fie condus de către Secretarul de stat chestor-șef de poliție Bogdan Despescu.

Prefectul de Neamț, despre vinovații pentru tragedia de la Spitalul Județean:
Prefectul de Neamț, despre vinovații pentru tragedia de la Spitalul Județean: "Cine a compartimentat, a asigurat zona de oxigen, zona electrica - acolo se afla răspunsurile..."
Prefectul județului, George Lazăr, a făcut, astăzi, într-o declarație de presă susțintă în urmă cu puțin timp, câteva precizări legate de tragedia petrecută în urma incendiului de sâmbătă seara, de la Spitalul Județean din Piatra Neamț. Lazăr a precizat, printre altele, că secția ATI a spitalului va reveni la etajul al treilea, acolo unde de altfel se și afla până ieri, când conducerea  unității medicale a decis s-o mute cu un etaj mai jos, fără a informa autoritățile județene în legătură cu această mutare. 




Dosar penal pentru UCIDERE din culpă în cazul tragediei de la Piatra Neamț. Procurorul general: Probele au fost ALTERATE Exclusiv
Dosar penal pentru UCIDERE din culpă în cazul tragediei de la Piatra Neamț. Procurorul general: Probele au fost ALTERATE
Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul tragedie de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, în care și-au pierdut viața 10 persoane, iar un medic se luptă pentru a supraviețui după ce a suferit arsuri pe 40% din corp ca urmare a faptului că a încercat să salvez viața pacienților din secția ATI. Informația a fost confirmată, astăzi, de Gabriela Scutea, procurorul general al României, într-o interveție telefonică la Realitatea PLUS. 

Ședință de URGENȚĂ la Palatul Victoria după tragedia de la Piatra Neamț
Decizie de ULTIM MOMENT a Guvernului: De luni încep controalele DRASTICE în toate secțiile ATI din țară!
După tragedia de la Piatra Neamț, încep controalele la spitalele din toată țara. Se verifică nivelul de instruire al medicilor și asistentelor în cazul unor situații de urgență și asta doarece, fără o instruire corectă, astfel de tragedii s-ar putea produce în orice moment. O decizie în acest sens a fost luată, astăzi, în cadrul ședintei de urgență care a avut loc în urmă cu puțin timp momente la Palatul Victoria. 

Informații CONTRADICTORII legate de avizele ISU și autorizația de funcționare a spitalului. Ce spune managerul unității medicale
Informații CONTRADICTORII legate de avizele ISU și autorizația de funcționare a spitalului. Ce spune managerul unității medicale
Numit în funcție în urmă cu doar trei săptămâni, fostul primar al oraşului Roman, Lucian Mincu, actual manager al Spitalului de Urgență, unde au murit într-un incendiu devastator 10 persoane, spune că spitalul avea "cu siguranță autorizație de funcționare". Aceasta datează însă - conform informațiilor din media - din momentul construirii spitalului, în urmă cu 30 de ani. Managerul a afirmat, astăzi, într-o intervenție la Realitatea PLUS, că pentru orice modificări ulterioare, care se fac în baza unui proiect, trebuie atașt un nou aviz al ISU, respectiv o nouă autorizație. Dacă până aici lucrurile sunt întrucâtva clare, de aici încep să apară neconcordanțele, și asta pentru că - din declarațiile lui Mincu - nu este clar dacă modificările făcute în ultima perioadă în cadrul unității medicale necesitau sau nu un astfel de aviz.

Bilanț coronavirus 15 noiembrie. Cifrele zilei anunțate de autorități
Bilanț coronavirus 15 noiembrie. Cifrele zilei anunțate de autorități: 7.096 cazuri și 113 decese. Printre morți și un copil sub nouă ani!
Autoritățile anunță, astăzi, un nou bilanț al infectărilor cu coronavirus. La raportarea de astăzi s-a aflat că 7.096 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, iara late 113 persoane au decedat. Îngrijorător este faptul că printre persoanele decedate se află și un copil aflat în categoria 0-9 ani. În secțiile de terapie intensivă se află internați în stare gravă 1.169 pacienți. 

DINAMICA infectărilor cu COVID-19, în România - Tabelul, la zi
DINAMICA infectărilor cu COVID-19, în România - 23 de județe, în SCENARIUL ROȘU. Top primele 3 județe
Schimbări dramatice, de la o zi la alta, în ceea ce privește rata de infectare de la nivelul județelor țării. Până în prezent, cele mai mai îngrijorătoare cifre le-am putut observa în județul Sibiu, care rămâne, practic, pe primul loc la capitolul infectări, având o rată de incidență mai mare decât cea din ziua de ieri, respectiv de 8,32. Județul Cluj ocupă a doua poziție cu 7,56/1000 de locuitori, urmat de  Timiș - pe locul al treilea - cu 6,69/1000 de locuitori. Capitala rămâne în continuare peste peste pragul de 5 infectări la 1000 de locuitori.

Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
O nouă zi, un nou bilanț al pandemiei de coronavirus în România, date pe care le primim cu înfrigurare de la o zi la alta. La raportarea de astăzi au fost anunțate 7.096 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore și 113 de decese. În continuare, cele mai multe cazuri de infectări se înregistrează în Capitală, care a înregistrat 931 cazuri în doar 24 de ore, ceea ce face ca bilanțul total în Municipiul București să ajungă la un total de 49.987. 

Sursă foto: Facebook
REGULI simple de care trebui ținut cont în cazul infectării cu COVID-19 și la ce să fim ATENȚI în această perioadă. Mesajul șefului ATI de la Marie Curie către părinți
Inconstiență sau lipsă de informare a părinților în pandemie? Desi medicii atrag atentia că și copiii se pot infecta cu coronavirus și pot dezvolata chiar probleme grave de sănătate, se pare că unii dintre aceștia nu conștientizează pericolul. Spre exemplu, pe rețelele de socializare, comentariile unor părinți infectati, ai căror copii nu s-au îmbolnăvit, vorbesc de la sine. Unii spun chiar că dorm cu cei mici în pat, că îi hrănescu și că se joacă cu ei fără să poarte mască de protecție, pe motiv că micuții s-ar speria. La ce pericole sunt expuși, de fapt, acești copii și care sunt principalele măsuri pe care ar trebui să le ia o familie, odată ce apar cazuri de COVID în rândul adulților, aflăm de la medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției ATI de la Spitalul Marie Curie din Capitală. 


Adrian Marinescu, medic infecționist Institutul Matei Balș din Capitală: Chiar și în cazul unui vaccin, conviețuirea cu COVID va mai dura cel mai probabil tot anul 2021
Adrian Marinescu, medic infecționist Institutul Matei Balș din Capitală: Chiar și în cazul unui vaccin, conviețuirea cu COVID va mai dura cel mai probabil tot anul 2021
"Experienta din ultimele luni ne-a aratat ca masurile e mai bine sa fie punctuale. Sibiul e o a doa varianta a Suceavei (...). Sa speram ca nu va fi si acelasi deznodamant. (...) Cand bulgarelele se rostogoleste stim ca e greu de oprit", a afirmat Adrian Marinescu, medic infecționist Institutul Matei Balș din Capitală, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.