Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Inundații - imagine cu notă sugestivă
Noi avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU pe mai multe râuri din țară. Ce spun hidrologii
Hidrologii au emis, astăzi, noi avertizări de tip COD GALBEN și COD PORTOCALIU de inundații pentru bazinele hidrografice Tisa, Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureș, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea. Vorbim despre scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.
Măști de protecție anti-Covid
Două tipuri neconforme de măști și alte două de dezinfectanți. Alertă în sistemul RAPEX
România a transmis spre testare, prin intermediul ANPC, mai multe produse, printre acestea numărându-se trei tipuri de măști de protecție, trei tipuri de geluri/ dezinfectanți pentru mâini și două tipuri de mănuși de protecție. În urma testelor efectuate în Danemarca s-a ajuns la concluzia că o parte dintre aceste produse nu erau, de fapt, conforme. Vorbim despre două tipuri de măști de protecție și două tipuri de geluri și dezinfectanți pentru mâini. 
Caniculă
Meteorologii au făcut ANUNȚUL: Care este cea mai CĂLDUROASĂ lună din an și cărui fapt se datorează acest lucru - DOCUMENT
Luna iulie este cea mai călduroasă lună a anului. Temperatura aerului este mai mare decât în luna precedentă, iar gradul de instabilitate atmosferică mult mai redus în majoritatea zonelor ţării. Cel puțin așa arată Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) în cadrul Caracterizării climatice a acestei luni publicate pe site-ul instituției. Potrivit sursei citate, printre anii cu cele mai calde luni iulie s-au numărat anii 2015, 2012, 2007 și 2002. La polul opus, temperatura minimă absolută a lunii iulie, de minus 8 grade Celsius, a fost înregistrată la staţia meteorologică Vf. Omu, pe 6 iulie 1933.
Marcel Ciolacu, președintele PSD
Marcel Ciolacu, către Florin Cîțu: "Domnule premier, ieșiți la tablă și explicați-ne!" Ce vrea să afle liderul PSD de la șeful Guvernului
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi cere premierului Florin Cîțu să explice efectele economice ale acordului semnat de 130 de țări, printre care se află și țara noastră, privind taxarea cu 15% a companiilor multinaționale. Liderul social-democraților solicită aceste explicații într-o postare pe contul său de Facebook, în care îl acuză pe premier că "tace mâlc". 
Focar de infectări cu tulpina Delta de Covid, în România / Foto: Inquam Photos Exclusiv
Focar de infectări cu varianta Delta de Covid, în România - NOI RESTRICȚII. Adrian Marinescu: Trebuie să fim realiști!
Situația epidemiologică este în continuă schimbare, iar oficialii au actualizat lista cu țările în care sunt multe infectări. Marea Britanie a intrat pe lista roșie, iar Portugalia pe cea galbenă. Totul din cauza variantei DELTA a coronavirusului, care face ravagii. Și în România este un focar confirmat în județul Argeș. Adrian Marinescu, director medical la Institutul Matei Balș, din Capitală, a oferit câteva explicații legate de focarul nou-apărut, precum și despre riscurile revenirii țării noastre la restricțiile dure prin care am mai trecut deja.
Florin Cîțu, prim-ministrul României / Foto: Facebook
Florin Cîțu: "România figurează în continuare pe lista de supraveghere privind traficul de persoane". Ce SOLUȚIE propune premierul
Premierul Florin Cîțu trage un semnal de alarmă, susținând că, în ciuda eforturile făcute de Guvern  anul precedent, alături de societatea civilă, România rămâne, în continurare, pe lista Tier 2 Watch List, adică se menține pe lista de supraveghere la nivel 2 privind traficul de persoane. Potrivit șefului Executivului, este nevoie de un efort integrat din partea tuturor instituţiilor pentru a combate această problemă. "Trebuie să ne asigurăm că nicio persoană vulnerabilă nu mai devine victimă", spune premierul.
Pistol și cartușe - imagine cu notă sugestivă
Mobilizare de forțe a polițiștilor ilfoveni la Țăndărei, într-un dosar privind deținerea ilegală de arme și muniții
Poliţiştii şi jandarmii ialomițeni au efectuat, astăzi, 12 percheziţii domiciliare în oraşul Ţăndărei, în urma descinderilor fiind aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.000 de lei. Totodată, au fost reţinute opt permise de conducere şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare. În plus de asta, de la fața locului au fost confiscate mai multe cartuşe de pistoale şi articole pirotehnice. Acțiunea oamenilor legii a vizat documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar deţine ilegal arme şi muniţii.
Inundații - imagine cu notă sugestivă
Nu scăpăm de inundații! Două noi avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU pe mai multe râuri din țară, valabile până săptămâna viitoare
Hidrologii au emis, astăzi, noi avertizări de tip COD GALBEN și COD PORTOCALIU de inundații pentru bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Someș, Mureș, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea. Vorbim despre scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.
Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid
Românii vaccinați cu Astra Zeneca ar putea avea parte de o SCHIMBARE MAJORĂ: Anunțul făcut de șeful CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță
Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea anti-Covid (CNCAV), medicul militar Valeriu Gheorghiţă, susține că săptămâna viitoare va fi o luată o decizie privind posibilitatea aprobării unei scheme de vaccinare heterologe, care să combine vaccinuri diferite. Respectiv, vorbim despre imunizarea cu o primă doză a vaccinului Astra Zeneca și rapelul cu un vaccin pe bază de ARN mesager, cum ar fi unul dintre serurile de la Pfizer sau Moderna.
Paul Stănescu, PSD
Paul Stănescu, despre moțiunea de cenzură a PSD: "Cîțu va primi o lecție politică pe care o va ține minte toată viața. Ulciorul nu merge de multe ori la apă"
Secretarul general al PSD susține, într-un comunicat remis presei, că - deși moțiunea de cenzură nu a trecut la votul de ieri, din Parlament - social-democrații vor continua "politica bazată pe soluții", vor "propune proiecte bune pentru România" și se vor opune "abuzurilor pe care liberalii și useriștii le fac zi de zi". "Fiecare moțiune de cenzură care va urma, va avea mai multe șanse pentru că sprijinul pentru guvern și pentru partidele care-l susțin se îngustează în fiecare zi", a afirmat Stănescu. 
Președintele OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus / Foto: Profimedia
Ultimele 5 țări din lume care nu au început campania de vaccinare anti-Covid, sprijinite de OMS. Avertismentul directorului instituției: "Omenirea este pe cale să EȘUEZE”
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va oferi sprijin ultimelor cinci ţări din lume care nu au lansat deocamdată pe teritoriile lor campanii naţionale de vaccinare anti-COVID-19. Vorbim despre Burundi, Eritreea, Haiti, Coreea de Nord şi Tanzania, practic singurele ţări dintre cele 194 de state membre ale Organizației care nu au lansat astfel de campanii naţionale. În ciuda acestui fapt, lucrurile nu stau deloc pe roze. Din contră, dispozitivul COVAX, care vizează garantarea accesului ţărilor sărace la aceste vaccinuri, și care a furnizat până în prezent 89 de milioane de doze de vaccinuri în 133 de ţări şi teritorii participante, aproape și-a încetat activitate în această lună. „Omenirea este pe cale să eşueze”, a avertizat directorul OMS.
Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR)
Patriarhul Daniel, mesaj de Ziua Mondială a Rețelelor de Socializare: "Să folosim cu discernământ şi responsabilitate ..."
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, afirmă, într-un mesaj emis cu prilejul Zilei Mondiale a Rețelelor de Socializare, că platformele de socializare s-au dovedit a fi - în contextul pandemiei de COVID-19 -  "un mijloc misionar şi pastoral foarte util" şi îndeamnă ca reţelele de socializare să fie folosite "cu discernământ şi responsabilitate".