Cinci brazi au fost smulşi din rădăcină din cauza vântului care a suflat la munte cu viteze de 60-70 de km pe oră, iar unul s-a prăbuşit peste cablurile electrice. Jandarmii au intervenit pentru a le elibera şi pentru a preveni ca acestea să ia foc.
"Unul dintre brazi a căzut pe cablul electric. Se vedea flacără pe sârmă şi am chemat jandarmii care au tăiat bradul şi au eliberat cablul electric", a declarat şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu.
De asemenea, ploile torenţiale au condus la o creştere a nivelului apelor care au ieşit din matcă fără a produce însă pagube.
"Toate vâlcelele sunt peste cota de inundaţii. În apropiere de Bolboci, a ieşit apa în drum, dar se poate circula. Spre seară, a fost ceaţă densă, vizibilitatea fiind sub 50 de metri, de la Sanatoriul Moroieni până la Peştera. A şi nins, însă zăpada depusă nu măsoară decât un centimetru", a adăugat Doru Diaconescu.
Fenomenele meteorologice nefavorabile nu au permis unor oameni de afaceri austrieci să vadă zona pentru a decide dacă vor investi aici. Pentru că vremea nu le-a permis să observe peisajul, aceştia s-au retras cu promisiunea că vor reveni peste aproximativ două săptămâni, când speră ca vremea să fie mai blândă.
Vremea rea a alungat şi urşii care şi-au rărit ieşirile în prezenţa oamenilor, astfel că în ultimele zile, un singur urs şi-a făcut apariţia în zona Bolboci, fără a ataca pe nimeni.