Iniţial, RCS&RDS s-a concentrat pe atragerea către serviciul de telefonie mobilă a celor câteva milioane de clienţi ai serviciilor de televiziune, net şi telefonie fixă, cărora le-a oferit abonamente la preţuri mult mai mici în raport cu cele practicate în raport cu clienţii care nu aveau deja niciun abonament la servicii fi xe. Spre exemplu, tarifele pentru utilizatorii care nu aveau servicii fixe erau mai mari chiar şi cu 4 euro pe lună. Diferenţa de tarif între cele două categorii de clienţi se reduce acum la doar 1 euro pe lună, potrivit datelor comunicate de companie.
Compania de cablu nu a publicat până în prezent informaţii privind numărul de clienţi pentru serviciul de telefonie mobilă, însă potrivit unei estimări a grupului Orange – care este lider pe piaţa din România, Digi Mobil atinsese la finele anului trecut o cotă de aproape 8% din piaţa de comunicaţii mobile, respectiv aproximativ 2 milioane de clienţi.
Liderul este Orange cu peste 10 milioane de clienţi, dintre care 4,4 milioane cu contracte de abonament, urmat de Vodafone, şi - la distanţă, de Telekom. Anual românii cheltuie aproximativ 2 miliarde de euro pe telefonie mobilă.
RCS&RDS, care a atacat anul trecut dur segmentul de telefonie mobilă controlat de giganţii Orange, Vodafone şi Telekom a câştigat teren în condiţiile în care a venit cu abonamente la preţuri mai mici decât extraopţiunile pentru cartele ale rivalilor şi a început să ofere şi smartphone-uri în rate sau gratuit la semnarea contractului.