PSD optează pentru un guvern de tehnocraţi condus de un prim-ministru agreat de toate cele trei partide aflate în opoziţie până la alegerile prezidenţiale, a anunţat luni Victor Ponta purtătorul de cuvânt al PSD pe durata campaniei electorale.
"Toţi parlamentarii PSD vor vota moţiunea de cenzură. Suntem de acord să avem un prim-ministru tehnocrat agreat de cele trei partide. Nu suntem de acod, nici împotriva domnului Johannis. Există ideea unei întâlniri între cele trei partide", a anunţat luni Victor Ponta.
Mai mult, Victor Ponta a anunţat că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, va sesiza Curtea Constituţională cu privire la legalitatea decretelor de numire interimară a miniştrilor Cabinetului Boc II.
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni că partidul său susţine constituirea unui guvern de tehnocraţi dacă Guvernul Boc II va cădea în urma votării moţiunii de cenzură. Antonescu a ţinut să nege că partidul său ar avea vreun fel de înţelegere cu PSD pentru constituirea unei majorităţi.
CCR a respins, ca inadmisibilă, sesizarea PD-L referitoare la neconstituţionalitatea moţiunii de cenzură a PNL şi UDMR.La 1 octombrie, preşedintele Traian Băsescu a semnat Decretul pentru desemnarea lui Vasile Blaga, actual ministru al Dezvoltării Regionale şi Locuinţelor, în funcţia de viceprim-ministru interimar, dar şi de ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor. Măsura a fost luată după ce preşedintele a semnat şi Decretul de revocare din funcţia de viceprim-ministru şi ministru de interne a lui Dan Nica. Ministrul PSD a fost revocat la propunerea premierului Emil Boc, pe motiv că acesta a făcut declaraţii privind turismul electoral.
În aceeaşi zi, toţi miniştri PSD au demisionat din Guvern, iar în locul lăsat vacant de aceşti au fost numiţi interimari miniştrii Cabinetului Boc care proveneau din PD-L. VEZI AICI COMPONENŢA CABINETULUI BOC II