Dar cine este Ion B.? Ion Bârlădeanu, în vârstă de 62 de ani, este, probabil, singurul reprezentant autentic al pop art-ului (în timp ce acest curent artistic de origine britanico-americană făcea ravagii prin expozițiile anilor ’50-’60, în România se sărbătoreau primii ani de împliniri mărețe) mioritic. În acealași timp, Ion Bârlădeanu nu are casă. Doarme pe o saltea murdară la capătul unei ghene de lângă un bloc de pe Calea Moșilor. În \"locuința\" sa, Ion adună tot ce consideră a fi valoros din cele aruncate de vecini și astfel ajunge să citească reviste, ziare și cărți, obiecte de care ceilalți par să se despartă fără regrete.
Mai mult decât atât (și fapt trecut cu vederea de toți cei din jur), Ion și-a dezvoltat singur talentul nativ pentru desen și, începând cu anii ’60, a creat atât desene cât și nenumărate colaje (pe care le numește \"filmele mele\") care acum, după ce timp de câteva decenii au stat ascunse printre gunoaie, sunt pe punctul de a-i aduce celebritatea internațională și de a-l așeza alături de marii creatori ai genului (de care, în treacăt fie sus, Ion B. n-a auzit până de curând) precum Richard Hamilton, Tom Wesselmann sau Andy Warhol...
Pariul cel mare al lui Dan Popescu, proprietarul Galeriei H’Art și galeristul care l-a descoperit pe “nea Ionică”, este să reușească să introducă “opera” acestui om al străzii în circuitul oficial al artiștilor români contemporani.
\"Lumea văzută de Ion B.\" este un nou documentar original HBO România, care va fi difuzat în premieră joi, 17 decembrie, de la ora 20.00.