"Băncile oferă clienţilor din ce în mai multe oportunităţi digitale pentru gestionarea online a resurselor financiare. Însă, pentru utilizatori beneficiile vin dublate de potenţiale pericole – au acces instant la plăţile pe care le efectuează, dar pot fi expuşi la tentativele de fraudă ale infractorilor cibernetici. Pentru a reduce cât mai mult riscul unor pierderi semnificative pentru ambele părţi, companiile din sectorul financiar-bancar trebuie să fie iniţiatorii şi susţinătorii unui mediu de online-banking sigur, în care utilizatorii să fie bine informaţi şi să acorde o atenţie sporită securităţii datelor", spune Teodor Cimpoeşu – Managing Director, Kaspersky Lab România & Bulgaria
"În prezent, în România sunt 30 de bănci, care au sucursale în locaţii fixe şi cu acoperire deficitară în afara Bucureştiului, program până la ora 17:00 fix, coadă la fiecare ghişeu şi sunt deschise doar în zilele lucrătoare pentru informaţii obiective despre propriile produse. Site-urile de nişă dedicate comparaţiei produselor financiare oferă în mod gratuit informaţii complete, structurate şi comparate despre toate ofertele financiare 24/7, au acoperire naţională şi facilitează accesul la o mulţime de servicii printr-un simplu click. Aceasta este importanţă online-ului pentru domeniul financiar", a spus Ruxandra Andrei, deputy general manager FinZoom.
La ediţia Digi Cafe din 30 septembrie au răspuns deja prezent: Alin Iacob, redactor-şef Conso; Ruxandra Andrei, deputy general manager Finzoom; Teodor Cimpoeşu, managing director Kaspersky Lab România; Kamen Kanev, director de operaţiuni FinZoom Financial Guide Network & CEO MOITE PARI; şi Deyan Vassilev, preşedinte FinZoom Financial Guide Network & CEO Creditland – care va intra în contact cu participanţii prin Skype. Alţi invitaţi interesanţi vor confirma în zilele care urmează.
Speakerii vor aduce în discuţie schimbările tehnologice, ameninţările privind protejarea datelor confidenţiale şi securitatea tranzacţiilor, dar şi implicaţiile la nivel de strategie de business generate de digitalizarea serviciilor financiar-bancare.
Cei care doresc să participe la Digi Cafe se pot înscrie online pe Digicafe.ro, unde, în plus, au ocazia de a afla detalii despre vorbitori şi programul întâlnirii.
F5, compania de web a grupului Realitatea-Caţavencu, a iniţiat la sfârşitul lunii martie proiectul Digi Cafe, o serie de întâlniri informale unde specialiştii online şi profesioniştii din diverse domenii au ocazia de a relaţiona, de a schimba idei şi de a încheia parteneriate de afaceri.