Centrala va alimenta cu electricitate 30.000 de locuinţe şi va genera 2,7 milioane de kilowaţi pe an, echivalentul eliminării din atmosferă a 2.300 de tone de dioxid de carbon pe care l-ar fi produs sursele convenţionale de energie.
Proiectul prevede construirea unui turn înalt de 100 de metri, care va fi înconjurat de 100 de panouri prevăzute cu oglinzi curbe, care vor urmări poziţia soarelui şi îi vor redirecţiona razele spre un receptor aflat în vârful turnului.
Acesta va converti energia solară în energie termală, aburul obţinut urmând a fi direcţionat spre turbinele unui generator electric.
Centralele solar-termale ocupă spaţii mai mari decât cele prevăzute cu panouri fotovoltaice, care convertesc lumina solară în electricitate, însă costurile de producere a electricităţii sunt sensibil mai mici.
Spania, de exemplu, reuşeşte cu astfel de centrale solar-termale să cheltuiască doar 27 de eurocenţi pe kilowatul de energie, în timp 1 kilowat produs de panourile fotovoltaice costă 44 de cenţi.