Întrebat dacă ar fi în favoarea introducerii unui salariu minim unitar la nivelul UE, Brok, un apropiat al cancelarului Angela Merkel, a răspuns că nu ar sprijini o asemenea propunere.
"Nu putem introduce un salariu minim european, pentru că diferenţele sunt prea mari. Acelaşi salariu minim pentru România şi Germania nu ar avea sens. Principiul ţării de origine prevede tocmai ca, atunci când într-un stat UE există un salariu minim, să fie respectat astfel încât muncitorii din alte state să nu lucreze sub acest prag. Sunt pentru salariul minim, dar nu pentru unul egal în toate ţările UE", a spus Brok.
Politicianul german este şi liderul Asociaţiei angajaţilor creştin-democraţi din UE, implicându-se activ în modelarea legislaţiei muncii pentru a evita dumpingul pe piaţa muncii din Germania.
"Dumpingul pe piaţa muncii poate fi evitat dacă facem un control al principiului ţării de origine, astfel încât fiecare să fie plătit la acelaşi tarif pentru aceeaşi muncă depusă într-un stat membru. Structurile salariale nu trebuie sparte prin aplicarea directivei referitoare la libera circulaţie a serviciilor în UE", a explicat politicianul creştin-democrat.
Fost preşedinte al comisiei de afaceri externe în Parlamentul European, Brok este şi unul dintre numele vehiculate pentru postul de viitor comisar european din partea Germaniei.
Alte nume vehiculate în mediile germane privind postul de comisar sunt Roland Koch, premierul landului Hesse, şi Peter Hinze, fost secretar general al CDU, dar, în funcţie de rezultatele alegerilor legislative din 27 septembrie şi de componenţa coaliţiei de guvernare, postul de comisar ar putea merge şi la liberali.