Potrivit specialiștilor, eliminăm gazele intestinale prin așa-numitele vânturi între 5 și 15 ori pe zi. Evident că, dincolo de particularitățile fiecăruia, procesul are legătură cu ceea ce mâncăm și bem, precum și cu stilul de viață, potrivit Medical News.
Așadar, iată câteva sfaturi simple pentru a evita situații de a vă face de râs.
1. Mănâncă încet și cu atenție. De cele mai multe ori, formarea gazelor este favorizată de aerul înghițit. Mâncatul prea repede, cu gura deschisă și, eventual, vorbind, introduce în stomac mult mai multe gaze decât dacă mâncăm cu dumicate mici și gura închisă. Așadar, nu e doar o regulă de bună-creștere, ci și sănătoasă.
2. Nu mai mesteca guma. Are exact același efect ca și mâncatul pe fugă și cu gura deschisă
3. Atenție la intoleranțe alimentare și alergii O persoană cu gaze excesive poate descoperi relativ simplu la ce componente ale dietei trebuie să renunțe: eliminăm toate alimentele cunoscute că au ca efect producția de gaze intestinale, după care le reintroducem unul câte unul, până îl descoperim pe cel care ne provoacă probleme.vitați sau reduceți aportul de alimente producătoare de gaze
4. Se știe că unele alimente cresc producția de gaze. Carbohidrații care conțin fructoză, lactoză, fibre insolubile și amidon fermentează în intestinul gros. Cu toate acestea, nu se recomandă eliminarea lor completă. Fructele și legumele pot provoca adesea gaze, dar consumul lor constant este mai important.
- fasole, legume cu frunze verzi, cum ar fi varza, varza de Bruxelles, broccoli și sparanghelul.
- băuturi răcoritoare, suc de fructe și alte fructe, precum și ceapă, pere și anghinare.
- produsele lactate, precum alimentele și băuturile lactate, conțin lactoză, care poate provoca, de asemenea, acumularea de gaze.
- fructe, tărâțe de ovăz, mazăre și fasole
- alimente bogate în amidon, cum ar fi cartofi, pastele, porumb și produse care conțin grâu.
6. Renunță la fumat Oamenii care fumează înghită mai mult aer decât cei care nu. Cu cât o persoană fumează mai des, cu atât înghite mai mult aer. Există, desigur, o mulțime de alte beneficii pentru sănătate ale renunțării la fumat.
7. Fă mai mult exerciții fizice regulate Ajută la menținerea sistemului digestiv în formă bună. O plimbare ușoară după mese copioase poate ajuta, de asemenea, să pună în acțiune sistemul digestiv și să miște alimentele fără probleme.
8. Evita hainele strâmte Îmbrăcămintea largi vă ajută să vă asigurați că o persoană rămâne cât mai confortabilă posibil în cazul în care apare balonarea. Purtarea hainelor care nu sunt prea strâmte ajută, de asemenea, atunci când apar gaze, permițându-i să treacă liber din corp.