"La sfârșitul anului trecut - începutul lui 2016 am discutat cu conducerea spitalului și am avut o înțelegere pe care o consider absolut rezonabilă. L-am întrebat pe manager în ce termeni poate să finalizeze secția și să o facă funcțională. Atunci s-au ridicat două probleme. Una referitoare la această barocameră, cealaltă privitoare la personal. Iar noi ne-am dat tot interesul de a sprijini fomarea de personal. După cum știți, cea de-a doua serie de medici se vor întoarce din Franța și va pleca cea de-a treia. Există o ierarhie și așa eu l-am demis pe manager pentru ce nu a făcut. În subordinea managerului sunt șefii de secții, deci managerul răspunde. Eu sunt responsabil de funcționarea acelei secții, așa cum mi-am luat angajamentul la începutul anului", a declarat ministrul Sănătății.
Acesta a anunțat că în câteva zile va apărea în spațiul public anunțul privind căutarea unui nou manager pentru Spitalul Floreasca, după care se va organiza concursul pe care trebuie să-l susțină candidații.
"În primul rând, avem nevoie de un management corespunzător. Spitalul Floreasca este una dintre instituțiile medicale extrem de importante și de performante din România. Managementul nu cred că era pe măsura realizărilor din acest spital și, în acest sens, am demarat prin reprezentanții noștri din consiliul de administrație examenul pentru postul de manager. Anunțul va apărea în câteva zile în ziare și de atunci se scurge un termen prevăzut de lege, după care se va organiza concursul", a susținut Cadariu.
Patriciu Achimaș-Cadariu a subliniat faptul că ministerul Sănătății nu poate interveni decât în cazurile în care există angajați ai instituției în consiliul de administrație al spitalului, problemă pentru care se caută soluții împreună cu premierul Dacian Cioloș
"După cum știți, au apărut situații greu de controlat și aș reveni chiar la ce-am pățit personal atunci când am solicitat demiterea managerului de la Argeș. Acolo nu a fost posibil pentru că nu controlam consiliul de administrație și mi s-a râs în nas. În același timp, responsabil, cel puțin din punct de vedere moral, este ministerul Sănătății. Dar dacă nu putem să acționăm, iară în ce poziție ingrată ne plasăm frecvent. Am avut discuții cu premierul și vicepremierul vizavi de aceste situații și căutăm cea mai potrivită soluție, astfel încât pacientul să beneficieze de cele mai bune acte medicale posibile", a explicat ministrul Sănătății
"Am discutat și cu colegi din presă, mi-au fost sesizate multe situații de acest gen, majoritatea în subordinea autorităților publice locale, dar sunt și spitale unde sunt probleme. Acolo unde avem autoritate acționăm întotdeauna prin corpul de control. Acolo unde sunt probleme am dat întotdeauna termene. Sunt situații în care sunt chestiuni obiective legate de finanțare și de lipsă de personal, dar nu cred că putem accepta minciuna sau banii românilor să fie batjocoriți", a conchis Patriciu Achimaș-Cadariu.