"Legat de activitatea noastră în cele șapte consilii general-locale din București, în primul rând ne menținem promisiunea pe care am făcut-o către electoratul nostru de a nu face nicio alianță. Nu ne dorim poziția de viceprimar, nu ne dorim poziția de președinte de ședință și nu vom vota pentru pozițiile astea, nu ne dorim președinți de comisii. În schimb, dorim să avem proporțional cu voturile pe care le avem în fiecare consiliu reprezentanți în toate comisiile din consilii", a spus Nicușor Dan.
El a adăugat că reprezentanții USB vor cere, "în spiritul transparenței" de care s-a vorbit în campania electorală, trei lucruri pentru Consiliul General și pentru consiliile locale de sector: să existe vot electronic peste tot, astfel încât oamenii să știe pe fiecare proiect cum au votat consilierii; să fie permis accesul publicului atât la ședințele de plen, cât și la ședințele tuturor comisiilor; și ca ședințele de plen și ședințele de comisii să fie înregistrate și transmise online în cel mai scurt timp.
În ceea ce privește votul în consilii, USB va vota acele proiecte "bune pentru București", a arătat Nicușor Dan.
"Noi o să votăm pe proiecte, indiferent de cine propune acele proiecte. Dacă sunt proiecte bune pentru București o să le votăm indiferent de consilierul sau de primarul care propune. Dacă sunt nocive, o să le respingem, iar dacă sunt ilegale o să sesizăm și instituțiile abilitate. O să facem un alt fel de politică față de cum s-a făcut până acum — s-a făcut o politică a majorității în care partenerii își tolerau unii altora derapajele pe considerentul că formează împreună o majoritate. De asemenea, avem proiecte pe care le-am avut în programul nostru, vom încerca să le promovăm și vom cere voturi de la toți colegii noștri din celelalte partide", a arătat Nicușor Dan.