Ministrul Ioan Rus i-a explicat Corinei Creţu că autostrada trece pe sub DN 1, că în continuare se sapă în zonă şi că, deşi sunt lucrări „mărunte”, sunt grele pentru că „aşa este relieful ţării”. Rus a precizat, însă, că acest sector de autostradă este, totuşi, o lucrare uşoară faţă de autostrăzile care se fac prin munţi.
"Indiferent de relief, trebuie ca România să depăşească acest handicap al infrastructurii pe care îl au ţările estice”, a răspuns Creţu.
Cu toate acestea, ministrul Rus a primit asigurări de la comisarul european că Masterplanul de Transport va fi aprobat de Comisia Europeană, după ce anumite detalii care mai trebuie puse la punct vor fi rezolvate.
Lucrările la Autostrada Turda – Sebeș au început la sfârșitul anului 2014, iar drumul, gândit inițial ca drum expres și transformat apoi în autostradă, va fi circulabil la sfârșitul acestui an. Lucrările sunt susținute din bani europeni, în proporție de 75%. Proiectul a câștigat o finanțare de 100 de milioane de euro, iar drumul va avea o lungime de 70 de kilometri.