"La noi e deja plin, sunt vreo cincizeci, iar astăzi cred că vom face spre 200 de recoltări, dacă se merge în ritmul acesta", a declarat dr. Cristina Ghiocel, directorul CRTS Timișoara.
Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Timișoara i-a rugat pe donatori să nu vină deodată, ci eșalonat, întrucât capacitatea maximă la care pot lucra laboratoarele este de 200 de recoltări pe zi.
"Îi rugăm să nu vină toți 500 odată, pentru că nu pot procesa 500 de pungi pe zi, ci să vină pe rând. Oamenii vin, pe cei de la ENEL i-am programat pentru joi, îi repartizăm pe toată săptămâna. Capacitatea noastră de procesare este de cam până la 200 pe zi, pentru că altfel se prelungește donarea, ajungem spre prânz, le vine rău donatorilor și leșină", a adăugat dr. Cristina Ghiocel.
CRTS Timișoara lucrează cu 20 de cadre medicale. În luna octombrie, aici s-au efectuat 2.100 de recoltări și nu există grupe deficitare în stoc.
"Nu avem grupe deficitare, dar depinde de afecțiuni. În general, pentru Rh negativ stocul este mai mic, dar și pacienții cu Rh negativ sunt mai rari. În rest, nu ne plângem, avem acțiuni, avem și teren. Încercăm să completăm și să facem stocul la maxim pentru bolnavi, indiferent de unde sunt", a precizat directorul CRTS Timișoara.
Potrivit sursei citate, încă nu au fost solicitări de la București dar, dacă va fi nevoie, Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara pune la dispoziție tot stocul.
"Lumea e foarte solidară, mai ales când este vorba despre o astfel de tragedie. Să fim solidari cu ei, cu ce putem", a conchis dr. Cristina Ghiocel.
Zeci de timișoreni au aprins sute de candele în memoria victimelor de la București, duminică seara, în fața scenei din Piața Victoriei, unde trebuia să se desfășoare prima ediție a Festivalului de Rock Timișoara, care a fost anulat.