„Oamenii pun foarte mare accent pe foarte multe aspecte cantitative. Și noi trebuie să reținem lucrul acesta. Crăciunul nu trebuie să aibă nici un aspect cantitativ. Nu contează cât. Contează ce, cu cine, cum. Acestea sunt întrebările care îți dau răspunsul calitativ. Cu cine? Cu familia! În baza criteriului calitativ, tu de Crăciun nu trebuie să te gândești la tine, la ce ai, ci la ce poți să dăruiești altcuiva. Crăciunul este de dat, nu de luat!”, a declarat Cristian Andrei la un post TV.
Potrivit psihologului, creierul omului are tendința de a mișca focusul pe ceea ce lipsește și nu pe ceea ce este cu adevărat important. Unii dintre cei mai vulnerabili în această perioadă sunt cei care au pierdut pe cineva drag. „Sunt vulnerabili oamenii singuri pentru că aceasta este o perioadă de comuniune. Alți oameni vulnerabili sunt cei care se așteaptă la mult. Mesajul meu în preajma acestor sărbători este să ne uităm la aspectele calitative, pentru că ele nu costă.
Citeşte întreaga ştire: Cum să combați depresia de sărbători. Sfatul psihologului Cristian Andrei: "Să ne uităm la aspectele calitative. Ele nu costă"