Specialiștii recomandă un consum de maxim 3-4 lingurițe de zahăr pe zi. Dar, având în vedere că în prezent foarte multe alimente conțin zahăr, inclusiv unele sortimente de pâine, și chiar și mezelurile, ajungem să consumăm chiar și de cinci ori mai mult zahăr, într-o singură zi, decât cantitatea recomandată.
Dacă vrei să te ferești de zahărul ascuns încearcă să renunți la alimentele procesate și să îți bazezi dieta pe cât mai multe fructe și legume proaspete, dar și pe proteine de calitate. Mâncarea gătită acasă este o alegere mult mai sănătoasă decât mâncarea gata preparată, cumpărată, pentru simplul fapt că știi exact ce ingrediente conține.
Așadar, încearcă să îți reduci consumul de zahăr optând pentru alimente cât mai naturale, evitând băuturile dulci, căutând alternative naturale ale zahărului și limitându-ți consumul de dulciuri. Vei remarca rapid că starea ta generală de sănătate se va îmbunătăți considerabil, dacă vei reuși să faci asta.
Totuși, dacă renunți brusc la zahăr, există posibilitatea ca în primele 2-3 zile să experimentezi stări de amețeală și să te simți slăbită. Nu degeaba zahărul este considerat a fi un fel de drog, iar atunci când renunți brusc la el, după o lungă dependență, organismul reacționează exact ca în cazul oricărui alt drog, iar starea de sevraj își face apariția.
Iată care sunt semnele potrivit cărora consumi foarte mulz zahar:
- eşti mereu obosit;
- îţi este mereu foame;
- mergi des la toaletă;
- nu te poţi concentra;
- te confrunţi des cu infecţii.
Sursă: unica.ro