Despre somn se zice că este un mod de a procesa, aranja şi „depozita“ evenimentele de peste zi, iar multe studii susţin această teorie.
„Imaginaţi-vă creierul ca pe un al doilea stomac. Noaptea, creierul înghite, metaforic vorbind, digeră şi transmite informaţii. La fel ca şi stomacul, are şi un sistem de eliminare. Ce reţine creierul devine parte din personalitatea noastră. Visele sunt un fel de sistem digestiv al creierului“, este de părere Rubin Naiman, psiholog clinician specializat în somnologie şi medicina viselor de la Universitatea din Arizona, SUA. „Huffington Post“ a realizat o listă cu lucruri neştiute despre vise.
Curiozităţi despre vise: n-o să-ţi aminteşti visul dacă alarma ceasului te trezeşte forţat
Atunci când „trauma” sunetului de la alarma ceasului ne forţează să intrăm în lumea reală, este posibil să uităm ce am visat. Cel mai bun mod de a-ţi aminti visele, ne sfătuieşte Naiman, este să te trezeşti treptat, în timpul a câteva minute şi să nu încerci din greu să te agăţi de amintirea viselor, scrie adevarul.ro. „Dacă alergi după un vis, cel mai probabil va fugi de tine”, spune psihologul.