Este foarte important să înțelegem faptul că nu există așa ceva precum o problemă de sănătate inofensivă. Chiar dacă unele lucruri par banale, atunci când observați că organismul vostru deviază, câtuși de puțin, de la normal, este important să cereți părerea unui doctor. Altfel, vă puteți expune la probleme de sănătate la care nici nu v-ați gândi vreodată! De altfel, cine și-ar fi imaginat că simpla constipație grăbește îmbătrânirea?
Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, constipația cronică, adică scaunul la 3, sau chiar mai multe zile, duce la un risc cu 73% mai ridicat de declin cognitiv subiectiv. De asemenea, constipația cronică a fost legată și de inflamații și tulburări psihice, precum depresia și anxietatea.
Constipația cronică afectează funcțiile creierului
Studiile care au condus la aceste concluzii sunt extrem de bine efectuate, având mai mult de 112.000 participanți. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, specialiștii au observat faptul că funcțiile cognitive ale persoanelor constipate erau extrem de degradate, practic, cu 3 ani în plus de îmbătrânire cognitivă. Dacă vă întrebați, când spunem funcții cognitive, ne referim la memorie, abilitate de învățare, ori de a rezolva probleme.
Dacă doriți să evitați instalarea constipației cronice, specialiștii ne recomandă o serie de opțiuni. De exemplu, este necesar să mărim cantitatea de fibre din legume, fructe, nuci, ori cereale, din dieta noastră zilnică. Ideal ar fi ca fibrele pe care le consumăm în fiecare zi să ajungă cam la 25 de grame. De asemenea, un alt rol important în stimularea scaunului îl are hidratarea suficientă, cât și exercițiile fizice efectuate de-a lungul unei săptămâni.
Sursă text: Click.ro