Comisia a audiat informări de la "organizaţii profesionale" cu privire la situaţia migraţiei.
Kosa a declarat că, în total, 373.000 de migranţi ilegali au pătruns anul acesta pe teritoriul Ungariei. El a spus că 7.00-9.000 de migranţi traversează ilegal frontiera ungară zilnic şi a apreciat că numărul migranţilor "care traversează Ungaria" ar putea depăşi 600.000 până la sfârşitul anului, dacă Guvernul nu ridică garduri la frontiera cu Croaţia.
Alte 27 de milioane de persoane ar putea să fie în drum către Europa, a spus Kosa, citând "date internaţionale". Este vorba despre persoane care trăiesc în prezent în tabere de refugiaţi sau care sunt "refugiaţi interni", a spus el.
Dintre cei 373.000 de migranţi, Kosa a precizat că 203.000 au sosit în Ungaria prin Serbia, iar dintre aceştia 700 au fost inculpaţi pentru că au avariat gardul de la frontieră. În opinia sa, acest lucru arată că gardul îi direcţionează pe migranţi către porţiuni de frontieră care nu sunt "sigilate" şi a pledat pentru astuparea "găurilor" din gardul de la frontiera cu Croaţia. El a avertizat că autorităţile croate au anunţat că au înregistrat migranţi care au plecat către Ungaria.
Oficiali de la Forţa Antiteroristă (TEK) "au spus clar" că ameninţarea terorismului este în ascensiune în Ungaria, a declarat Kosa.
El a apreciat că, în timp ce anul trecut Biroul pentru migrare a fost capabil să ţină pasul cu valul de migranţi şi să înregistreze 99,9% dintre cei care au intrat în ţară, "doar" 178.000 de "imigranţi ilegali" dintre cei 373.000 de anul acesta au fost înregistraţi. Restul fie au refuzat să coopereze cu autorităţile ungare, fie autorităţile croate au anunţat că i-au înregistrat ele, a adăugat el.
Potrivit oficialului, autorităţile ungare şi europene au arătat că unele dintre informaţiile înregistrate despre migranţi, ca de exemplu numele sau scopul sosirii, au fost "inexacte".
Sursa: mediafax.ro