”Cei 40 de muncitori blocaţi înăuntrul tunelului sunt în viaţă. Le-am trimis apă şi hrană”, anunţa, duminică, într-un comunicat un comandant de rang înalt din cadrul Forţei naţionale indiene de intervenţie în caz de catastrofe, Karamveer Singh Bhandari, relatează News.ro care citează AFP.
Incidentul a avut loc duminică, în Himalaya indiană, în timp ce un grup de muncitori părăsea locul construcţiei şi sosea o echipă de schimb.
Primul contact cu muncitorii a fost stabilit prin intermediul unui mesaj transmis pe o bucată de hâtrie, însă salvatoi au reuşit apoi să intre în contact cu ei cu ajutorul unor aparate radio.
Ei au precizat că au ”injectat” oxigen în zona surpată a tunelului şi că au reuşit să introducă hrană pe aceeaşi conductă.
”Câteva pachete mici cu hrană au fost trimise pe o conductă care introduce oxigen în interior”, a declarat pentru AFP un însărcinat cu salvarea în statul Uttarakhand, în Himalaya indiană.
Potrivit acestuia, excavaţiile au degajat aproximativ 20 de metri de dărâmături, însă muncitorii se află la alţi 40 de metri distanţă.
”Din cauză că în tunel sunt multe dărâmături, întâmpinăm anumite greutăţi în operaţiunea de salvare”, a mai spus acesta.
Tunelul face parte din proiectul rutier Char Dham, susţinut de către premierul Narendra Modi, conceput să îmbunătăţească legăturile între patru situri hinduse din India şi regiunile de la frontiera cu China.
Accidente pe şantiere de mare infrastructură sunt frecvente în India. În iunie, cel puţin 200 de persoane au murit în revărsări de ape în Uttarakhand, o catastrofă pe care unii experţi au atribuit-o în parte unei dezvoltări excesive.