Nu e vorba de niciun fel de prescripție, profesorul Gheorghe Mateuț mi-a spus de nenumărate ori că prescrierea în dosarul ICA, de care vorbește doamna Kovesi, e o prostie, mi-a spus că prescrierea în dosarul ăsta de care vorbim este în 2023 după noul Cod și în 2021 sau 2018 după vechiul Cod. Ca atare, nu știu de unde obsesia asta pentru decembrie 2014. Presupunerea mea este că această iritare, isterie, are la bază dorința nebună a cuiva, și aici mă refer la Băsescu, de a mă vedea pe mine în pușcărie înainte să plece el de la Cotroceni și cred că termenul de decembrie 2014, care coincide cu plecarea lui de la Cotroceni a creat o fantasmă că mi s-ar prescrie mie dosarele în decembrie 2014", a declarat Voiculescu într-o conferință de presă la sediul GRIVCO.
El a adăugat că dosarele sale nu se vor prescrie pentru că nu vrea acest lucru și a mai spus că trebuie ca judecătorii să hotărască dacă este sau nu vinovat.
"Sunt două acuzații în dosar, prima a fost prescrisă încă de anul trecut sau încă de acum doi ani. În 2013 eu am făcut o cerere la Tribunal în care am spus că nu vreau să beneficiez de prescripție, vreau judecată, judecătorul a aprobat, respectiv doamna Constantin Grațiela, a aprobat cererea mea ca să nu se acționeze pe baza prescripției și procesul să continue. Doamna judecător atunci când a dat celebra hotărâre de condamnare, în motivație, trece cu vederea acest episod din dosar. Ca atare, a dat o hotărâre în care nu a judecat cauza. Prescripția pentru a doua acuzație, cum am spus, intervine în 2018 sau 2023", a menționat președintele fondator al PC.
Voiculescu a mai afirmat că Laura Codruța Kovesi încalcă legea.
"Procurorul Kovesi își permite din înalta ei funcție să încalce legea, și mă refer la legea 303/2004 care interzice absolut magistraților să-și exprime public opinia cu privire la procese aflate în curs de desfășurare. Am făcut o scrisoare care va pleca mâine (n.r.-vineri) în atenția ambasadorilor acreditați la București, în atenția cancelariilor occidentale, a Comisiei Europene și a Consiliului Europei, a organizațiilor internaționale care monitorizează justiția în care, practic, trebuie să clarificăm cum un procuror—șef poate să facă atâtea greșeli la rând. În mod normal, m-am uitat pe lege, ar trebui să se aplice o sancțiune care ar duce automat la obligarea doamnei Kovesi să se retragă din magistratură", a încheiat Voiculescu.
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți, la TVR 1, că în dosarul ICA, în care este inculpat Dan Voiculescu, important este să se dea o soluție, indiferent care, achitare sau condamnare, nu să intervină prescripția răspunderii penale. Kovesi a precizat că în acest dosar, aflat pe rolul Curții de Apel București, faptele se vor prescrie în luna decembrie 2014.
Kovesi, despre dosarul lui Voiculescu: Important e să se dea o soluție, indiferent care
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți, la TVR 1, că în dosarul ICA, în care este inculpat Dan Voiculescu, important este să se dea o soluție, indiferent care, achitare sau condamnare, nu să intervină prescripția răspunderii penale.
Dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care inculpat este și Dan Voiculescu, a fost amânat din nou marți, pentru 1 iulie, de judecătorii de la Curtea de Apel București.
Motivul amânării a fost faptul că doi dintre inculpați, Popa Corneliu și Petre Alexandru, nu au avut avocați, astfel încât la termenul următor ei vor avea apărători din oficiu.
De asemenea, la 1 iulie urmează să fie discutat și modul de compunere a completului de judecată. În acest dosar, președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost condamnat la cinci ani închisoare, însă decizia nu este definitivă.