Prezent la sediul Curții de Apel București, unde se judecă un nou termen al dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Voiculescu a fost întrebat de jurnaliști cum comentează declarațiile făcute de Kovesi cu privire la prescrierea faptelor în decembrie 2014.
"Ce spune Kovesi este incorect, pentru că în noiembrie 2014 este o prescripție, dar de fapt nu e o prescripție. Pleacă Băsescu, dacă la asta se referea. (...) Doamna Kovesi a făcut o mare, mare greșeală. La ora actuală, CSM-ul va trebui să analizeze dacă trebuie sancționată și dacă se pune problema excluderii din magistratură. Un magistrat nu are voie, prin regulament și prin lege, să se pronunțe asupra dosarelor care sunt în curs de judecare. Nu are voie! Și dacă doamna procuror încalcă legea, va trebui să răspundă ca oricare dintre noi. A vrut să pună presiune pe doamna judecător", a spus Voiculescu.
De asemenea, Voiculescu a fost întrebat ce părere are despre noul președinte al completului de judecată, Camelia Bogdan.
"M-am uitat pe CV-ul doamnei judecător Camelia Bogdan și am văzut că e documentată, e preocupată de studiu, are foarte multe comunicări, lucrări și e specializată în spălarea banilor. Am mare încredere că, fiind specializată în spălarea banilor, va fi în măsură să vadă cum mi-am spălat eu banii cu propriii bani, pentru că acolo e vorba numai de banii mei, nu s-a spălat niciun alt ban, ca atare, comparația cu Vîntu nu are nicio legătură", a susținut Voiculescu.
Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC "Bioprod" SA București.
Procurorii anticorupție au reținut în sarcina acestuia infracțiunile de folosire de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.
În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC "Benefica" SA București (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracțiunea de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate față de valoarea comercială reală a bunurilor aparținând agenților economici la care statul este acționar.
De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general și membru al AGA și, ulterior, al CA al ICA SA București, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată.