Investitorii în pieţele internaţionale de obligaţiuni sunt tot mai îngrijorați pentru banii lor, mai ales că Venezuela a oprit furnizarea periodică a datelor statistice privind inflaţia şi cheltuielile bugetare, potrivit RFI Romania.
Temerile din lumea finanțelor internaționale sunt legate de un posibil iminent faliment al Venezuelei, iar mari corporaţii bancare precum Bank of America şi Barclays deja oferă propriile lor evaluări statistice privind economia venezueleană către clienţi.
Investitorii s-au obişnuit cu lipsa de credibilitate a statisticii unor ţări precum Argentina şi Grecia, dar în cazul Venezuelei se află într-un vid total. Cu adevărat problematic este faptul că prăbuşirea cu 50% a preţului petrolului din iunie 2014 până în prezent a dat peste cap aproape toate sursele de venituri în dolari ale ţării.
Deteriorarea monedei proprii şi declinul veniturilor din exportul de petrol au generat un impas mai larg la nivelul legăturilor comerciale. Deja rafturile supermarketurilor sunt goale, consumatorii fiind lipsiţi de articole de la medicamentele de bază şi până la pastă de dinţi sau carne.
Puterea de la Caracas a luat mai multe decizii şocante în ultimii ani, cum ar fi reducerea forţată a preţurilor din magazine, întocmirea unei liste cu terorişti care conţine nume grele din SUA sau legiferarea unei taxe pe aer.
Ţara care i-a băgat LA ZDUP pe comercianţi pentru că au SCUMPIT produsele
Lupta cu preţurile se face în Venezuela cu arma în mână, cu forţele armate sau cu decizii de trimitere la închisoare semnate de preşedintele Nicolas Maduro.
Cel mai mare aeroport internaţional din Venezuela, Maiquetia din Caracas, a introdus o taxă de 127 de bolivari (20 de dolari) pentru dreptul de a inhala aer curat.
Un comunicat al Ministerului Apelor şi Transportului Aerian susţine că acesta este primul aeroport din America de Sud şi din Caraibe care foloseşte această tehnologie, menită să elimine înmulţirea bacteriilor pentru a "proteja sănătatea călătorilor" şi să asigure dezodorizarea şi igienizarea clădirii, relatează BBC News Online.Măsura a generat însă revoltă dar şi comentarii pline de umor pe reţelele de socializare
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/tara-care-a-introdus-taxa-pe-aer_1481271.html#ixzz3Y81NpTcW
Follow us: @realitatea on Twitter