Vânt puternic, poluarea persistă. Victima: MOGOȘOAIA

poluare mogosoaia
poluare mogosoaia

Subiectul calității precare a aerului din nord-vestul Capitalei și zonele limitrofe nu este nou. Se întâmplă cam de jumătate de an, fiecare episod fiind mai pregnant decât precedentul. Tot mai multe voci, tot mai multe sesizări, chiar și proteste în fața Ministerului Mediului. Toate fără un rezultat concret. Sursa poluării pare a se îndrepta către groapa de gunoi Rudeni-Chiajna, deținută de IRIDEX Group, o companie asupra căreia abundă acuzațiile de neconformitate, deși prezintă avize de la mediu, relatează realitateaecologista.net.

Citește și

Articol partener

PLAYTECH.RO

Carmen Iohannis, apariție ȘOC! I-a amuțit pe toți, IREAL cum s-a îmbrăcat

Articol partener

TABUHIGHLIFE.RO

Ciara, însărcinată pentru a patra oară, la 37 de ani

Articol partener

BZI.RO

Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche! „Voi știți ce mai fac copiii voștri?!”

Articol partener

LUMEAPOLITICA.RO

Surse: Coaliţia s-a răzgândit şi vrea să mute iar data alegerilor prezidenţiale

Articol partener

PUTEREA.RO

Fost ministru al Agriculturii: Peste 90% dintre fermierii români nu sunt performanți  

Articol partener

NEWSBUCURESTI.RO

Informații digitale în timp real pentru călătorii din Gara de Nord

Articol partener

ECOPOLITIC.RO

IGPR: Când fac cumpărături online, o treime dintre adulţi nu verifică dacă pagina magazinului e reală

Actual

Informații de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: marele actor va fi operat de urgență, la spitalul Foișor
Florin Piersic va fi operat de urgență, la Spitalul Foișor: proteza va fi scoasă. Anunț de ultimă oră al medicilor: procedura
Potrivit surselor Realitatea PLUS, actorul Florin Piersic s-ar fi infectat cu un stafilococ. După investigațiile de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș", acesta ar urma să fie transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor, acolo unde îi va fi scoasă proteza.

Razie de amploare în Portul Constanța / Foto: Inquam
Razie de amploare în Portul Constanța. Polițiștii caută persoane date în urmărire
O razie de amploare are loc, joi, în Portul Constanţa, unde poliţiştii caută persoane date în urmărire.

Foto/Arhivă/Inquam Exclusiv
Vanghelie: „Piedone m-a denunțat la DNA imediat după ce a ieșit din închisoare”
Marian Vanghelie, declarații bombă la Realitatea Plus. Candidatul la primăria Sectorului 5 a declarat în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel că are informații că Piedone l-a denunțat la DNA imediat cum a ieșit din arest.

Palestinienii din Gaza pleacă din calea războiului. Foto/Profimedia
Decizie fără precedent, luată de două state UE. Mișcarea care va înfuria Israelul
Două state membre ale Uniunii Europene vor lua o decizie politică extrem de sensibilă, în plin conflict în Orientul Mijlociu.

Social

James Murphy, Director Științific și de Cercetare BAT
James Murphy, Director Științific și de Cercetare BAT: Este imperativ să vorbim cu mai multă claritate despre nicotină versus fumat
Nicotina joacă un rol important în abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului și, deși nicotina dă dependență, aceasta nu este cauza principală a bolilor asociate fumatului. În același timp, Colegiul Regal al Medicilor din Marea Britanie subliniază că „sănătatea și speranța de viață a fumătorilor de azi ar putea fi îmbunătățite radical prin încurajarea cât mai multor fumători să treacă la o sursă de nicotină consumată fără ardere”.  De aceea, este imperativ pentru comunitatea de sănătate publică să vorbească cu mai multă claritate despre ceea ce presupune consumul de nicotină, spre deosebire de fumat, consideră James Murphy, Director Științific și de Cercetare în cadrul BAT, una dintre cele mai mari companii globale din domeniu și liderul pieței tutunului din România.

Foto/Arhivă/Inquam
Protest al pensionarilor militari, în București. Ce listă de revendicări au aceștia
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC)  anunţă că nemulţumirile justificate ale pensionarilor militari s-au accentuat, aceştia reclamând ”incoerenţa legislativă şi discriminarea”. 

Sălile de păcănele se închis rând pe rând la sat .pentru a fi redeschise la oraș! Proprietarii nu vor să renunțe la afacere
Revoltător: sălile de păcănele se închis rând pe rând la sat pentru a fi redeschise la oraș! Proprietarii nu vor să renunțe la afacere
Sălile de păcănele au început să se închidă rând pe rând. Mulți dintre proprietari însă au de gând să își mute afacerile la oraș, desi majoritatea locuitorilor își doresc ca sălile să fie interzise peste tot. 

Românii vor primi în septembrie pensiile recalculate. La ce să se aștepte pensionarii: anunțul lui Daniel Baciu / Foto: Inquam Photos
Românii vor primi în septembrie pensiile recalculate. La ce să se aștepte pensionarii: anunțul lui Daniel Baciu
Românii vor primi în septembrie pensiile recalculate. Anunțul a fost făcut de șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, în exclusivitate la 100%. Acesta a declarat că mare parte dintre pensionari vor primi pensiile mărite odată cu această recalculare. 

Mediu

o stradă afectată de o alunecare de teren din Cluj-Napoca, acoperită temporar cu o prelată. Metoda „ingenioasă” folosită de autorități
Stradă afectată de o alunecare de teren din Cluj-Napoca, acoperită temporar cu o prelată. Metoda „ingenioasă” folosită de autorități
Cu ploile care se anunță în zilele următoare, situația străzii afectate de alunecarea de teren din Cluj-Napoca devine tot mai critică. Pentru a proteja zona de infiltrații și a evita agravarea situației, specialiștii au decis să ia măsuri urgente și au acoperit strada cu o prelată.

Potop în Sibiu: zeci de case, un drum și calea ferată au fost inundate
Potop în Sibiu: zeci de case, un drum și calea ferată au fost inundate. Trei trenuri cu pasageri au fost oprite - FOTO
Vremea extremă a făcut ravagii în doar câteva ore în județul Sibiu. O avertizare meteo cod galben de averse torențiale cu frecvente descărcări electrice a fost emisă în zonă de Administrația Națională de Meteorologie.

Câți bani strânge un român care duce zilnic sticle la reciclat. Tomberoanele au fost luate cu asalt
Câți bani strânge un român care duce zilnic sticle la reciclat. Tomberoanele au fost luate cu asalt
În România, sistemul Garanție-Returnare (SGR) a devenit o oportunitate pentru mulți oameni de a câștiga bani colectând PET-uri reciclabile din coșurile de gunoi. Acest sistem, implementat recent, a înregistrat o creștere semnificativă în ceea ce privește cantitatea de PET-uri colectate, ajungând la peste 5 milioane de unități pe zi la nivel național, conform informațiilor oferite de ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Transalpina rămâne închisă. Bucăți de stâncă au căzut pe șosea
Transalpina rămâne închisă. Bucăți de stâncă au căzut pe șosea - VIDEO
Circulaţia rutieră pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, rămâne închisă atâta timp cât există în continuare pericol pentru siguranţa publică.

Ultimele stiri

Klaus Iohannis, premiat în SUA. Ana Maria Păcuraru, singurul jurnalist român prezent la ceremonie: interviu EXCLUSIV cu președintele țării - VIDEO
Klaus Iohannis, premiat în SUA. Ana Maria Păcuraru, față în față cu președintele țării: interviu EXCLUSIV - VIDEO
Klaus Iohannis a fost premiat la Washington de Consiliul Atlantic! La evenimentul grandios a participat și jurnalistul Realitatea PLUS Ana Maria Păcuraru, care după ceremonie, i-a luat un interviu președintelui țării, imediat după ce și-a primit premiul. Astfel, trimisul special a avut acces la cele mai bine păzite secrete și vine cu transmisiuni maraton, oră de oră, din inima Washingtonului, în care ne oferă detalii din culisele călătoriei președintelui în America. 

Cod galben de furtuni violente. ANM anunță instabilitate termică accentuată
Cod galben de furtuni violente. ANM anunță instabilitate termică accentuată. Zonele lovite de ploi torențiale - HARTA
Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare cod galben de fenomene meteo extreme. Sunt așteptate furtuni și precipitații însemnate cantitativ, în mai multe județe ale țării.

Război în Ucraina
Război în Ucraina, ziua 806: Soarta conflictului, în continuare incertă. Oficial: Dacă Rusia nu pierde, Europa va trebui să se pregătească pentru mai multe războaie - LIVE TEXT
Ucraina a ajuns astăzi în ziua cu numărul 806 de război. Ministrul de externe din Kosovo a declarat că țara sa este convinsă că Rusia trebuie să piardă războiul din Ucraina, pentru ca acest conflict să nu se extindă și mai mult în Europa.

Vladimir Putin/Captură video
Putin, nou discurs agresiv la adresa Occidentului, de Ziua Victoriei: Rusia nu va permite nimănui să o ameninţe
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi, în discursul care marchează aniversarea a 79 de ani de la victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, că Rusia va face totul pentru a evita o ciocnire între puterile globale, dar că nu va permite nimănui să o ameninţe. 



Vezi emisiunile Realitatea Plus