Gladiola. Sfaturi de creștere și îngrijire
1. Locul în care gladiolele trebuie plantate trebuie să fie însorit. Chiar dacă mlădițele cumpărate din magazinele de specilitate pot înflori chiar și în umbră, tulpinile vor deveni mai puternice și vor crește mai lungi la lumină, iar florile vor fi mai mari și colorate.
2. Momentul ideal de plantare a a gladiolelor este mijlocul lunii mai și procesul se continuă la fiecare două săptămâni, până la mijlocul lui iunie. Această metodă va face ca grădina ta să aibă flori și în lunile de vară ca iulie și august.
3. Dacă alegi să plantezi bulbi care au rămas de la florile din anul anterior ar fi indicat să faci așezarea vlăstarilor pe rânduri, asemenea legumelor. Când plantezi un bulb de gladiolă trebuie să o faci la o anumită adâncime. Calculează astfel: dacă bulbul are în jur de 2 cm, va trebuie plantat la 10 cm sub pămțnt. Atentie și la distanța dintre vlăstari; aceasta trebuie să fie între 15 și 20 cm. Totodată, după plantare, ai grijă ca tulpinile gladiolelor să fie rezemate de suporți de lemn.
4. În timpul verii, florile vor avea nevoie de apă, de aceea, pentru a păstra pământul umed pe o perioadă mai lungă, așează un strat de mulci peste flori. Acesta poate fi realizat din paie, din iarbă taiată din restul grădinii sau chiar din ace de pin care s-au scuturat. Asigură-te că florile tale vor primi cel puțin în jur de 3 cm de apă pe toată suprafața pe care sunt plantate, în fiecare săptămână, scrie antenasatelor.ro.