Realitatea.net vă oferă, aşa cum va promis, subiectele la GEOGRAFIE BAC 2016. Baremul va fi publicat în acest articol în jurul orei 15.00.
Iată ce subiecte au picat la Geografie Bac 2016
Sursa foto: alba24.ro
UPDATE LIVE, ora 12.00. Subiecte GEOGRAFIE BAC 2016:
La primul subiect, pe baza hărţii Europei, candidaţii au avut de identificat state şi oraşe-capitală, fluvii, relief.
La subiectul doi, au avut de indentificat râuri şi particularităţi de climă, relief şi factori ce limitează extinderea pădurii la altitudini mari, precum şi premise naturale ale cultuvării cerealelor într-o zonă marcată pe hartă.
Al treilea subiect de la această disciplină conţine un grafic pe baza căruia au trebuit să specifice suprafaţa agricolă din trei ţări (Italia, Germania, România). De asemenea, au avut de calculat cu cât a scăzut sau a crescut numărul de locuitori într-o anumită perioadă în două state din Europa, conform alba24.ro.
UPDATE LIVE, ora 11.00: Subiecte Geografie BAC 2016: Elevii au primit un subiect in care trebuiau sa vorbeasca despre Europa si sa precizeze capitalele unor tari europene. Ei au avut si un grafic pe baza caruia li se cerea sa spuna suprafata agricola din trei tari.
Conform baremului de corectare, se puncteaza oricare alte formulari de rezolvare corecta a cerintelor atata timp cat sunt coerente si lizibile de catre corector, chiar daca nu sunt variante de rezolvare prezentate la clasa.
Nu se acorda punctaje intermediare, altele decat cele precizate explicit prin barem. Se acorda 10 puncte din oficiu, iar nota finala se calculeaza prin impartirea punctajului total acordat pentru lucrare la 10.
UPDATE. Ultima probă a examenului de Bacalaureat a început. În jurul orei 12, veţi putea accesa în acest articol subiecte la Geografie Bac 2016. Baremul va fi publicat în jurul orei 15.00.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise la Bacalaureat este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru proba scrisă la Geografie, candidaţii pot apela la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.
Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.
Aşa cum v-am obişnuit deja, pe site-ul nostru, www.realitatea.net, vom publica, în timp real, SUBIECTE şi BAREM pentru probele la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit - geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie.
În jurul orei 15:00, subiectele şi baremul vor fi publicate şi pe site-ul subiecte.edu.ro.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Proba la algere a profilului este ulimul examen din cadrul Bacalaureatului 2016 susţinut de absolvenţii de liceu. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
Barem Geografie BAC 2016. Consultă AICI baremul la BAC Geografie 2016
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Model subiecte la Geografie Bacalaureat 2016:
Subiecte BAC ANATOMIE 2016. EDU.ro a publicat subiectele la Anatomie. Ţi se par grele?
Barem BAC Anatomie 2016. Aşa se rezolvă corect subiectele la BAC Anatomie 2016
Subiecte BAC BIOLOGIE 2016. Ultima probă a Bacalaureatului. Ce subiecte s-au dat la Biologie
BAREM BAC Biologie 2016. Verifică dacă ai rezolvat corect subiectele la Biologie
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, au început luni 4 iulie, cu testul de Limba şi literatura română (proba E)a). Marţi, 5 iulie, a avut loc proba de Limba şi literatura maternă (proba E)b), iar miercuri, 6 iulie, proba obligatorie a profilului (proba E)c) la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d), este programată vineri, 8 iulie. În funcţie de cele două criterii, candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile. La proba E)b) - Limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 7.200 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.
VEZI AICI subiectele la Română BACALAUREAT 2016
VEZI AICI subiectele la Istorie BACALAUREAT 2016
VEZI AICI subiectele la Matematică BACALAUREAT 2016
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Lucrările vor fi corectate de doi profesori
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ liceal în care elevii susţin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă).
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Si la bacalaureatul 2016, inregistrarile audio-video din salile de examen vor fi verificate, prin sondaj, de catre comisiile de BAC, dupa incheierea fiecarui examen scris. In cazul in care la aceasta verificare prin sondaj se constata nereguli, atunci comisia trebuie sa verifice inregistrarile din toate salile de examen din acel centru. Elevii prinsi ca au incercat sa copieze sau ca au copiat sunt eliminati din examen.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Fiecare lucrare este notata de cate doi profesori. La corectare, daca diferenta dintre notele date de cei doi evaluatori este mai mica de 0,50 puncte, nota finala este media aritmetica cu doua zecimale a celor 2 note, fara rotunjire.
Daca diferenta dintre note este mai mare de 0,50 puncte, presedintele comisiei repartizeaza lucrarea unui al treilea profesor evaluator, care in prezenta profesorilor evaluatori initiali stabileste nota finala.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Elevii nu au voie sa intre in sala de examen cu: ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete. Nu au voie sa aiba asupra lor, in imbracaminte, in incaltaminte, in penare sau in banci manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati, telefoane mobile, casti audio, calculatoare.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Elevii sunt obligati sa: lase obiectele interzise in sala de depozitare a obiectelor personale.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016.Ce patesc elevii care refuza sa-si depoziteze obiectele interzise in examen: candidatii care refuza depozitarea ghiozdanelor, rucsacurilor, sacoselor, posetelor, cartilor in sala stabilita de comisia de bacalaureat NU vor fi primiti in examen.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Elevii nu au voie sa vorbeasca intre ei sau cu exteriorul si nici sa schimbe intre ei foi de lucrare, ciorne, notite sau orice alte materiale care pot fi folosite la rezolvarea subeictelor.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Ce li se intampla candidatilor care incalca regulile in timpul examenului: sunt eliminati din examen, indiferent dau au copiat sau au incercat sa copieze, nu mai pot sa participe la probele urmatoare din BAC, in sesiunile urmatoare nu le vor fi recunoscute notele obtinute la probele sustinute inainte de eliminare - nici la probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale -, NU mai au dreptul sa participe la urmatoarele 2 sesiuni ale Bacalauratului.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
- susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Cum să faci o lucrare cât mai bună la Biologie BAC 2016
E important să citești cu atenție enunțurile subiectele si pe cele ale exercițiilor din examen, dacă vrei să obții o notă mare. Greșelile comise din neatenție și din lecturarea eronată a enunțurilor sunt foarte comune și cu siguranță nu vrei să ți se întâmple și ție așa ceva.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Acordă-ți suficient timp pentru a citi cerințele fiecărei secțiuni a lucrării și recitește cel puțin încă o dată enunțul pentru a putea fi sigură că l-ai înțeles. Dacă nu ai înțeles nu ezita să adresezi o întrebare profesorilor pentru a clarifica enunțul cu pricina.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Începe cu ce știi
E simplu: Rezolvă mai întâi exercițiile pe care le înțelegi și la care ai rezolvare. Astfel, te asiguri că ai primit deja niște puncte și îți eersezi și mintea înainte de a trece la chestiunile mai dificile. Nu pierde timpul de la începutul examenului pentru a te chinui să înțelegi și să îți amintești cum se rezolvă problemele și exercițiile care ți se par mai dificile.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Nu te grăbi!
În acest timp, ai posibilitatea de a rezolva cu atenție subiectele și exercițiile și de aceea nu ar trebui să te grăbești deloc. Efectuează cu grijă calculele și acordă-le atenție și celor mai insignifiante detalii și celor mai simple calcule de adunare, scădere, înmulțire sau împărțire, pentru că ar fi păcat să greșești tocmai la acestea.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Probele de examen sunt divizate în 3 părți. Dacă acorzi câte o oră întreagă rezolvării fiecărui subiect, poți evita cu succes greșelile cauzate de grabă. Nu ai nici un motiv să părăsești sala de examen înainte să se scurgă timpul impus de către profesorii coordonatori, așa că ține cont de sfaturile părinților și nu uita că graba poate strica treaba.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Verifică-ți lucrarea înainte de a o preda
Fii foarte atent și recitește ceea ce ai scris înainte de a preda lucrarea și de a părăsi sala de examen.
În acest fel, te asiguri că dacă ai comis greșeli din grabă sau din neatenție, le poți corecta înainte să fie prea târziu.
Gândește-te că nota ta la matematică și, probabil, viitorul tău depind de predarea completă și revizuită a acestei lucrări și nu o înmâna profesorilor coordonatori înainte să verifici dacă ceea ce ai scris este corect, coerent și lizibil. (sursa: EVA.ro)
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Elevii renunta la Bacalaureat:
2016 - 137.344 absolvenţi înscrişi
2015 - 159.715 absolvenţi prezenţi
2014 - 151.301 absolvenţi prezenţi
2013 - 175.500 absolvenţi prezenţi
2012 - 187.000 absolvenţi prezenţi
2011 - 204.200 absolvenţi prezenţi
2010 - 202.000 absolventi prezenţi
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Elevii care susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unităţii şcolare din care provine candidatul răspunde de încheierea situaţiei şcolare a acestuia în timp util.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Calendar BAC 2016. Când se afişează rezultatele
Rezultatele vor fi afişate în 12 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate în 16 iulie.
SUBIECTE Biologie BACALAUREAT 2016. Modele de SUBIECTE BAC 2016
Modele de subiecte BAC 2016 - Limba Română - Real
Modele de subiecte BAC 2016 - Limba Română - Uman
Modele de subiecte BAC 2016 - Matematică
Modele de subiecte BAC 2016 - Istorie
Modele de subiecte BAC 2016 - Anatomie - Biologie
Modele de subiecte BAC 2016 - Chimie
Modele de subiecte BAC 2016 - Economie
Modele de subiecte BAC 2016 - Geografie
Modele de subiecte BAC 2016 - Filosofie
Modele de subiecte BAC 2016 - Fizică
Modele de subiecte BAC 2016 - Informatică
Modele de subiecte BAC 2016 - Psihologie
Modele de subiecte BAC 2016 - Logică
Modele de subiecte BAC 2016 - Sociologie
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Calendar BAC 2016. Sesiunea august-septembrie
Calendar BAC 2016. A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2016 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 18 până în 22 iulie.
În 16-17 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 17-19 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 18-19 august - evaluarea competenţelor digitale.
Din 22 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată în 23 august de limba şi literatura maternă, 24 august - proba obligatorie a profilului şi 26 august - proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrărilor scrise sau de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatatelor, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene sau a municipiului Bucureşti ori din proprie iniţiativă, potrivit Ordinului privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat din 2016.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Bacalaureatul din 2016 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului - 2011, aprobată prin ordinul ministrului Educaţiei nr. 4799/2010.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016.Comisiile de bacalaureat judeţene şi cea a municipiului Bucureşti trebuie să asigure camere de supraveghere audio-video în sălile în care se desfăşoară probele examenului, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016.Comisiile de examen vor verifica, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, ori în cazul în care există sesizări, verificarea se va face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învăţământ respectivă.
Dacă se constată existenţa unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia de bacalaureat din centrul de examen va luat măsurile necesare, care pot merge până la eliminarea candidaţilor din examen.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.
Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.
andidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.
De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.
Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016.Încălcarea acestor reguli va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi "eliminaţi din examen", fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceştia nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Examenul de bacalaureat este modalitatea de evaluare a competenţelor, a nivelului de cultură generală şi de specializare, atins de absolvenţii de liceu.
Dreptul de a susţine bacalaureatul îl au elevii care au promovat învăţământul liceal, indiferent de forma de învăţământ
Elevii claselor a XII-a din secţiile cu predare în regim bilingv a limbii franceze, italiene sau spaniole, incluse în acordurile bilaterale, susţin probele specifice ale examenului de Nacalaureat, în conformitate cu prevederile acordului şi, după caz, ale metodologiei specifice
Promovarea examenului de bacalaureat permite accesul în învăţământul superior, în conformitate cu condiţiile generale şi specifice stabilite în acest sens.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. În urma promovării examenului de bacalaureat, absolventului i se eliberează diplomă de bacalaureat.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016.Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşetă/geantă etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declarație tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.
Sala de depozitare a obiectelor personale se va afla cât mai aproape de intrarea în centrul de examen şi va fi supravegheată de o persoană dintre asistenţi, desemnată de comisia de examen.
Subiecte Bacalaureat Geografie 2016. Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.
Candidaţii se aşează câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcţie de disciplina şi de tipul de subiect primit, conform listelor afişate. Fiecare candidat primeşte o coală de hârtie tipizată, pe care îşi scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate şi completează citeţ celelalte date de pe colţul ce urmează a fi lipit. Colţul colii tipizate va fi lipit, după distribuirea subiectelor în săli, numai după ce asistenţii din săli au verificat identitatea candidaţilor, după completarea corectă a tuturor datelor prevăzute şi după ce aceştia semnează în interiorul porţiunii care urmează a fi sigilată. Colţurile lucrărilor vor fi lipite numai după ce candidaţii au început să scrie pe foaia de concurs rezolvarea subiectelor.
În timpul desfăşurării probelor scrise, asistenţii nu dau candidaţilor nicio indicaţie, nu discută între ei şi nu rezolvă subiectul de examen. Unul dintre asistenţi stă în faţa clasei, celălalt în spatele clasei şi nu au alte preocupări în afară de supraveghere. În cazul în care aceştia încalcă aceste dispoziţii, preşedintele comisiei poate decide înlocuirea lor şi, dacă este cazul, poate face şi propunere de începere a procedurii de cercetare disciplinară.