Gogonelele murate sunt apreciate nu doar pentru gustul lor unic, ci și pentru beneficiile aduse sănătății. Ele sunt un simbol al tradițiilor culinare și al simplității alimentare, aducând la masă un strop de savoare și sănătate în fiecare sezon. Pot fi servite alături de fripturi și garnituri, dar și incluse în diferite salate.
Descoperă și o rețetă de salată asortată de murături. Este o salată în care se combină legumele cu fructe de sezon, pentru gusturi și arome deosebite. Mai jos, vei descoperi rețeta gogonelelor murate în saramură, detaliată cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Gogonele murate în saramură – Ingrediente
- gogonele verzi și ușor pârguite
- rădăcină de hrean
- grăunți de usturoi
- ardei iuți (opțional)
- frunze de țelină
- foi de dafin
- boabe de piper negru
- sare pentru murături neiodată.
Rețeta gogonelelor în saramură – Mod de preparare
Mai întâi, vei pregăti borcanele și capacele aferente care necesită spălare și sterilizare. Descoperă aici mai multe metode pentru sterilizarea borcanelor pentru conserve.
Apoi pregătești gogonelele pe care le sortezi în funcție de mărimi și îndepărtezi codițele de la ele. Este indicat să le ai pregătite în funcție de mărimi, pentru ca într-un borcan să adaugi și mari și mici, pentru a acoperi golurile ce se creează.
De asemenea, este ideal să folosești pentru gogonele murate în saramură atât gogonelele verzi, cât și gogonele ușor date în roșu. Acestea au gusturi diferite și te vor cuceri. După ce ai pregătit gogonelele, curăță rădăcina de hrean și tai-o în fâșii, iar grăunții de usturoi curăță-i și lasă-i nesecționați.
Pune gogonelele în borcane îndesându-le ușor și alternându-le pe cele mari cu cele mici. Printre gogonele, adaugă fâșiile de hrean și cățeii de usturoi. Mai adaugă foi de dafin și, opțional, câte câte un ardei iute, dacă le dorești mai picante. Toarnă apă peste gogonelele din borcane pentru a măsura cantitatea necesară. Apoi scurge într-o cratiță excesul de apă.
Citește continuarea aici