Aceste prevederi, citate de Ziare.com, sunt mentionate in anexa Ordinului pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei.
Actul normativ mai prevede ca la stabilirea amplasamentelor cladirilor de locuit vor fi precizate si amplasamentele unor dotari tehnico-edilitare intre care "platforme destinate pentru depozitarea recipientelor de colectare selectiva a deseurilor menajere".
Aceste platforme vor fi amenajate la distanta de minimum 10 metri de ferestrele locuintelor, vor fi imprejmuite, impermeabilizate, cu asigurarea unei pante de scurgere, vor fi prevazute cu sistem de spalare si sifon de scurgere racordat la canalizare, vor fi dimensionate pe baza indicelui maxim de producere a gunoiului si a ritmului de evacuare a acestuia si vor fi intretinute in permanenta stare de curatenie.
Conform acelorasi norme, la parterul cladirilor de locuit se pot amplasa sau amenaja unitati comerciale, unitati de prestari servicii, cabinete medicale umane fara paturi si cabinete veterinare pentru animale de companie, cu conditia ca acestea, "prin functionarea lor, sa nu creeze disconfort si riscuri pentru sanatatea locatarilor".
La parterul blocurilor nu pot insa functiona unitati de productie, in timp ce activitatile de birou pot fi organizate si la etajele imobilelor de locuit, daca se obtine acceptul vecinilor directi.