UPDATE 21:00 - Premierul polonez Donald Tusk a declarat că și-ar dori un ''Breturn'' în locul Brexit, după ce a discutat vineri despre cooperarea dintre Regatul Unit și UE în cadrul întrevederii cu prim-ministrul britanic Keir Starmer în timpul vizitei acestuia la Varșovia, potrivit dpa.
Tusk, care a fost președinte al Consiliului European atunci când Marea Britanie a votat pentru ieșirea din blocul comunitar, a declarat că va ''purta aceste visuri în inima sa'', întrucât ''uneori ele devin realitate în politică''.
Premierul britanic, care a avut vineri o întâlnire bilaterală cu Donald Tusk, a exclus în mod repetat revenirea la uniunea vamală sau la piața unică, dar a declarat că dorește să aprofundeze relațiile post-Brexit cu Bruxellesul.
UPDATE 20:10 - Soldații Batalionului 48 de asalt separat din Ucraina au denunțat înlocuirea comandantului Lenur Isliamov într-un mesaj video adresat comandantului-șef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, publicat sâmbătă, scrie The Kyiv Independent.
Batalionul se află în prezent în orașul Pokrovsk, un centru logistic crucial pentru forțele ucrainene, care se află în centrul unor lupte violente în timp ce trupele ruse își intensifică ofensiva în regiunea Donețk.
UPDATE 19:20 - Suedia a trimis 600 de soldați pe teritoriul Letoniei pentru a proteja frontiera pe care țara baltică o are cu Rusia, în cadrul primei sale misiuni terestre NATO, a declarat locotenent-colonelul suedez Henrik Rosdal pentru postul de televiziune SVT, citat de publicația independentă rusă The Moscow Times.
Transferul unităților a fost efectuat pe mare, în secret, potrivit postului TV suedez. Timp de șase luni, batalionul suedez va asigura securitatea la granița letono-rusă.
Principalul obiectiv al misiunii este descurajarea Rusiei și prevenirea oricăror acțiuni care ar putea amenința integritatea teritorială a țărilor NATO.
UPDATE 15.00 - Ministrul Apărării de la Berlin a declarat că este dispus să trimită soldați germani în Ucraina pentru a ajuta la securizarea unei zone demilitarizate în cazul în care se ajunge la un acord de încetare a focului cu Rusia, notează AFP.
UPDATE 12.00 - Forțele ruse au preluat controlul asupra așezărilor Petropavlivka și Vremivka din estul regiunii Donețk din Ucraina, a declarat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, informează Reuters.
De asemenea, a declarat că forțele ruse au lovit instalațiile militare ucrainene cu arme de înaltă precizie ca răspuns la un atac ucrainean asupra regiunii Belgorod din sudul Rusiei cu rachete ATACMS fabricate în SUA.
UPDATE 11.00 - Forțele ruse au lansat un atac combinat cu drone și rachete asupra capitalei ucrainene Kiev sâmbătă dimineață, omorând cel puțin trei persoane într-un cartier central, au declarat oficialii orașului, scrie Reuters.
Alte trei persoane au fost rănite, potrivit șefului administrației militare, Timur Tkachenko. Acesta a declarat că patru persoane au fost ucise, în timp ce poliția a raportat trei decese.
UPDATE 09.00 - Un atac al forţelor ruse asupra Kievului s-a soldat cu patru morţi, a anunţat sâmbătă dimineaţă administraţia militară a capitalei ucrainene.
„Din păcate, avem deja patru morţi şi trei răniţi în districtul Şevcenkivski\"\", a indicat, pe aplicaţia Telegram, Timur Tkacenko, şeful administraţiei militare din Kiev.
Primarul capitalei ucrainene Vitali Kliciko avertizase în legătură cu o \"\"ameninţare de rachetă balistică\"\" asupra Kievului.
Un aspect alarmant al atacului a fost utilizarea de drone cu rol de momeală, dintre care nouă au dispărut de pe radar. Una dintre acestea a fost semnalată că s-a îndreptat spre România.
Aceste atacuri au fost lansate în contextul escaladării tensiunilor în regiune, cu Rusia intensificând presiunile asupra infrastructurii critice și populației civile din Ucraina. Utilizarea dronelor ca momeli ar putea indica o nouă tactică menită să confunde și să suprasolicite sistemele de apărare aeriană.