Diana Elena Antonescu a explicat că are dublă cetățenie, engleză și română. S-a născut în București, dar a copilărit la o bunică, în zona Câmpulungului. S-a apropiat astfel de natură și cu timpul a dorit să imortalizeze splendorile naturii.
Așa s-a născut marea ei pasiune pentru fotografie, care urma să îi poarte pașii prin toată lumea. Diana a călătorit și a trăit temporar în 30 de țări, inclusiv în SUA și Marea Britanie, unde a primit cele mai multe aprecieri pentru arta sa, scrie monitorulsv.ro.
A avut 42 de expoziții fotografice, iar creațiile sale au apărut în publicații prestigioase, precum ”The Times” și ”The Sanctuary” din SUA. Este membră a Royal Photographic Society din Marea Britanie și a primit numeroase premii și diplome. Între acestea se numără și o medalie de bronz oferită de Societatea Regală de Horticultură din Marea Britanie, în 2001, pentru o imagine cu flori exotice.
Vorbește fluent şase limbi și îi place să spună că, pentru ea, arta este cea de a șaptea limbă pe care o folosește în comunicarea cu semenii. A predat cursuri de fotografie în Londra, la Barnet College, precum și la St Brelade's College International School din Jersey, Channel Islands. A fost o perioadă lector și la Universitatea din București, unde a susținut un curs de limbă engleză. A fost implicată în proiecte multiculturale artistice finanțate de BBC, a activat ca voluntar în sprijinul copiilor cu dizabilități și a organizat workshop-uri pentru conservarea mediului.
Elena Diana Antonescu nu vrea să povestească în amănunt cum a ajuns ”un suflet rătăcitor” înapoi, în România, acum vreo trei ani. A menționat doar că problemele din Marea Britanie sunt legate de o nedreptate care i s-ar fi făcut de către o bancă engleză și că dezamăgirea a fost prea mare.
"Financiarii ăștia sunt niște rechini peste tot… Să nu credeți că acolo sunt altfel. M-am întors aici în căutare de natură și de liniște. Am vrut să mă regăsesc, dar iată că oamenilor le vine greu să mă accepte dacă mă cred puțin altfel. Este atâta lipsă de toleranță și de respect, încât mă îngrozesc”, spune Diana Antonescu.
Cert este că femeia nu are o slujbă sau o locuință proprie la Câmpulung și trăiește doar din ajutorul unor oameni cu suflet bun. Cazul său este cu atât mai ciudat cu cât Diana Antonescu are rude în București, dar acestea nu o sprijină deloc.