Calendarul include câteva dintre cele mai "gustoase" festivaluri din România și a fost realizat cu sprijinul reprezentanțelor teritoriale de promovare turistică.
cluj.travel a făcut o selecție a celor mai tentante zece astfel de festivaluri, iar la finalul textului puteți consulta întregul calendar.
Februarie/ Fasching, Festivalul clătitelor, Prejmer, jud. Brașov. Evenimentul, ajuns la cea de-a VIII-a ediție anul acesta, se organizează înainte de intrarea în Postul Paştelui, potrivit calendarului Bisericii Evanghelice. Este un festival inspirat de tradițiile săsești. Caravana reprezintă punctul central al petrecerii. Din alai fac parte acordeonişti, toboşari, trompetişti mascaţi şi nelipsita căruţă cu sobă în care se pregătesc clătitele. Evenimentul se încheie cu balul mascat.
Mai/ Festivalul Porcului de Mangalița, Baia Mare. Este o manifestare unică la nivel naţional și internațional, pe parcursul căreia vor fi promovate gustoasele produse tradiţionale rezultate din carnea porcului de Mangaliţa. Porcul de Mangaliţa are o istorie de peste 200 de ani. Carnea sa este aproape la fel de sănătoasă ca somonul.
Iunie/ Festivalul Virșlilor, Castelul Corvinilor, Hunedoara. Miza evenimentului este promovarea cârnăciorilor denumiți „virșli”, un sortiment preparat din carne de capră și de oaie, specific sudului Transilvaniei. Virşli sunt produși de sute de ani după reţete neschimbate, transmise de la bunici la nepoți. Virșli de Brad și cei de Sălaș sunt printre cei mai renumiți.
Iulie/ Festivalul „Cașcavalul de Brăduleț”, Brăduleț, jud. Argeș. Evenimentul se desfăşoară timp de trei zile consecutiv, în trei sate ale comunei: Galeş, Brădet şi Brăduleţ. În fiecare zi a festivalului, satul care găzduieşte manifestarea îşi promovează propriile valori ce ţin de identitatea culturală locală, printre care: caşcavalul de casă, brânza de burduf, telemeaua, caşcaval din caş baschiu şi multe altele.
Citeşte mai mult pe cluj.travel