"Am discutat despre situaţia juridică a Televiziuni Române, o să mă văd cu domnul Tănase, are nevoie de un Consiliu de administraţie şi de o strategie pentru acest an pentru că, după cum ştiţi, situaţia financiară este extrem, extrem de gravă", a precizat Ponta după întâlnirea cu liderii coaliţiei de guvernare.
Stelian Tănase, directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat, în 5 martie, că a cerut la cele mai înalte niveluri "amnistia fiscală", în condiţiile în care TVR are datorii la bugetul de stat de 543,7 milioane de lei (122 de milioane de euro).
"Noi am cerut la cele mai înalte niveluri ca să fim iertaţi de ea. Asta se poate face o singură dată", a spus Stelian Tănase. El a mai spus că acest lucru este posibil numai cu avizul Comisiei Europene.
"Dar trebuie să facem acest lucru pentru că sunt datorii cumulate, unele, repet, consecinţa unor decizii care s-au luat la acea vreme", a spus Stelian Tănase.
"Am vorbit despre iertarea datoriilor chiar la Ministerul de Finanţe, de mai multe ori. O televiziune îndatorată e în genunchi şi o televiziune independentă este o televiziune care stă pe propriile ei resurse. Noi ne luptăm cu fantomele trecutului. Eu mă străduiesc să plătesc datoriile făcute de alţii în timp", a spus Stelian Tănase. El a precizat că numai o treime din aceste datorii sunt ca urmare a modului în care a fost condusă televiziunea publică. "Restul aparţine guvernanţilor, politicienilor care au luat decizii proaste, care au dezavantajat televiziunea", a spus Stelian Tănase.
Societatea Română de Televiziune (SRTv) a avut în 2013 un profit de circa 2,5 milioane de lei, însă datoriile istorice ale Televiziunii Române se ridică la 800 de milioane de lei, a anunţat Stelian Tănase, directorul general interimar al instituţiei.
Stelian Tănase a fost numit director general interimar al Televiziunii Române, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.
Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.