Silaghi a spus la ieșirea din sediul DNA Oradea că a fost audiat în calitate de martor în dosarul lui Mircea Govor, scrie Agerpres.
La întrebarea pusă de jurnaliști dacă l-a ajutat Mircea Govor să scape de ancheta DNA care îl viza prin obținerea imunității de parlamentar, Silaghi a răspuns: "Nu, imunitatea nu o dă acordă Mircea Govor în România, din câte știu eu, dar probabil știți și dvs."
Totodată, Silaghi a precizat că nu a intervenit pe lângă Daniel Chițoiu, fostul ministru al Finanțelor. "Dânsul este un bun prieten de-al meu și nu am intervenit la domnul Chițoiu", a spus Silaghi.
Întrebat cum a fost întâlnirea cu procurorii și ce l-au întrebat aceștia, Silaghi a precizat că a fost audiat în calitate de martor. "Niciodată nu-i plăcut (întâlnirea cu procurorii (n.red.). Nici măcar necesar, câteodată. Am avut calitatea de martor. Nu am spus decât ceea ce am fost întrebat. Niciodată nu este bine să răspunzi la întrebări care nu ți se spun (...) M-au întrebat doar legat de Satu Mare, de Consiliul Județean Satu Mare și de relațiile politice din Satu Mare", a afirmat Silaghi.
De asemenea, întrebat la ce se mai așteaptă pentru viitorul apropiat în legătură cu problemele sale cu justiția, Silaghi a răspuns că în România nu se mai pot face planuri decât pe două zile. "Ce se mai poate întâmpla? Vedeți că planul pe termen în România e de două zile. Ce se mai întâmplă în următoarele luni, de unde să știu? Deja, de luni, e plan cincinal", a mai spus Silaghi.
El a fost ministru al Transporturilor, al IMM-urilor, dar și europarlamentar. În prezent, Silaghi este deputat și președinte al organizației ALDE Satu Mare.
Potrivit procurorilor DNA, fostul președinte al PSD Satu Mare, Mircea Govor, a impus, în 2014, candidatura lui Ovidiu Silaghi la un post de parlamentar pentru a îngreuna astfel urmărirea penală într-un dosar instrumentat de DNA, informație care apare în referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a lui Govor.
Potrivit documentului, Mircea Govor a impus pe listele PSD, cu ocazia desfășurării alegerilor parlamentare parțiale din perioada mai-iunie 2014 pentru colegiul 2 Satu Mare, candidatura lui Ovidiu Silaghi (președinte al PNL Satu Mare la acea vreme), scopul urmărit de acesta fiind acela de a îngreuna urmărirea penală într-un dosar penal în care DNA solicitase ridicarea imunității parlamentare/europarlamentare a acestuia.
În 17 decembrie, Instanța Supremă a respins propunerea de arestare preventivă formulată de DNA în cazul lui Govor și au decis ca acesta să fie cercetat în arest la domiciliu.
Mircea Govor este acuzat de procurorii DNA de mai multe fapte de șantaj și folosirea influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
În dosar, este urmărit penal și deputatul Andrei Dolineaschi pentru complicitate la folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.