„Ne foloseşte mai mult să le prezentăm oamenilor datele şi beneficiile şi să-i lăsăm pe ei să decidă”, a precizat Mike Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru urgenţe sanitare, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, potrivit HotNews.ro.
Unui mic număr de grupuri cum ar fi cel al lucrătorilor din domeniul Sănătăţii i s-ar putea cere însă vaccinarea, au recunoscut oficialii OMS.
Katherine O'Brien, directoarea Departamentului de imunizare din cadrul organizației, susține că simplificarea modului în care oamenii se pot vaccina este mai bună decât stabilirea regulilor.
Este nevoie de „un moment şi de un loc convenabil pentru oameni ca să fie vaccinaţi, în locaţii profesioniste, care oferă un mediu pozitiv”, a declarat ea.
Guvernele din mai multe ţări au exclus deja ideea unor campanii obligatorii de vaccinare împotriva COVID-19. Cu toate acestea, programe obligatorii de vaccinare împotriva a cel puţin unei boli există în aproximativ jumătate dintre ţările lumii, potrivit unui studiu al Universităţii McGill din Canada.
În unele ţări precum Rusia, Ungaria şi Slovenia, sondajele au arătat că o mare parte a populaţiei este precaută atunci când vine vorba de vaccinarea împotriva COVID-19, mai arată sursa citată.