Olt: Garda de Mediu, sesizată după ce berze protejate prin lege au fost împiedicate să-şi facă cuib

berze albe
berze albe

Autorităţile de mediu din judeţul Olt au în observaţie o pereche de berze albe, protejate prin lege, care şi-au construit un cuib pe un stâlp de electricitate din comuna Coloneşti, informează realitateadeolt.net. 

Citește și

Articol partener

PLAYTECH.RO

Putin aruncă bomba de Paște! Oamenii sunt disperați, alerta tocmai a venit

Articol partener

TABUHIGHLIFE.RO

Ciara, însărcinată pentru a patra oară, la 37 de ani

Articol partener

BZI.RO

Adriana Iliescu își obligă fiica să țină post în Săptămâna Mare! „Paştele nu înseamnă cadouri de la iepuraş!”

Articol partener

LUMEAPOLITICA.RO

Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România: ”Emitem taloanele!”

Articol partener

PUTEREA.RO

Fost ministru al Agriculturii: Peste 90% dintre fermierii români nu sunt performanți  

Articol partener

NEWSBUCURESTI.RO

IGPR: Când fac cumpărături online, o treime dintre adulţi nu verifică dacă pagina magazinului e reală

Articol partener

ECOPOLITIC.RO

IGPR: Când fac cumpărături online, o treime dintre adulţi nu verifică dacă pagina magazinului e reală

Actual

Rezultatele finale în cazul fetiței de 4 ani, din Călărași, care a murit după masă: Au fost bacterii în casă
Rezultatele finale în cazul fetiței de 4 ani, din Călărași, care a murit după masă: Au fost bacterii în casă
Direcția Sanitară Veterinară si pentru Siguranța Alimentelor Călărași a transmis rezultatele finale de laborator pentru probele prelevate și afluite în data de 29.04.2024 în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Călărași, probe suspicionate în cazul fetiței de 4 ani din comuna Spanțov.

Când se vor termina de livrat pensiile.
Anunț de ultimă oră de la Poșta Română. Când se vor termina de livrat pensiile - modificările cu ocazia Sărbătorilor Pascale
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) informează că a început livrarea pensiilor din data de 27 aprilie, cu cinci zile înainte de calendarul lunar pentru distribuirea acestora, şi estimează că până la sfârşitul zilei de vineri se va apropia de procentul maxim de livrare.

Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă/Facebook
VIDEO Craterul de pe strada 23 August din Slănic a fost umplut. Anunțul prefectului judeţului Prahova
Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat vineri că operaţiunile de umplere a surpării de pe strada 23 August au fost finalizate, iar în orele următoare vor fi executate operaţiuni de compactare a umpluturii.

Sărbători la bucată pentru milioane de români cu venituri mici. Mielul și ouăle s-au scumpit cu 50%
Sărbători la bucată pentru milioane de români cu venituri mici. Mielul și ouăle s-au scumpit cu 50%
Sărbători la bucată pentru milioane de români cu venituri mici. În preajma Paștelui, mielul și ouăle s-au scumpit cu aproape 50%. În piețe a apărut încă de săptămâna trecută carnea de miel românesc, dar și ouăle proaspete de țară. Prețul acestor produse sunt cu mult mai mari față de anii anteriori. 

Social

Schimbări semnificative în legislația permiselor de muncă și ședere în UE. Foto: Profimedia
Schimbări semnificative în legislația permiselor de muncă și ședere în UE. Directiva europeană a fost adoptată
Uniunea Europeană a adoptat recent Directiva 2024/1233, care impune țărilor membre obligativitatea de a emite permise unice pentru muncă și ședere. Această directivă reprezintă o actualizare și simplificare a unor prevederi dintr-o directivă anterioară din 2011, având ca scop principal facilitarea procesului de admitere și integrare a cetățenilor din țări terțe în statele membre ale UE. 

Durere mare pentru o familie din București în Săptămâna Luminată după ce copilul lor a murit. Fabian a pierdut lupta cu o boală nemiloasă
Durere mare pentru o familie din București în Săptămâna Luminată după ce copilul lor a murit. Fabian a pierdut lupta cu o boală nemiloasă
O altă veste tragică a adus o durere cumplită în inima unei familii din București. Fabian a părăsit această lume la o vârstă fragedă, după o luptă îndelungată cu cancerul. 

Filmul răpirii bărbatului din București. Ce au văzut polițiștii pe camerele de supraveghere / Foto: Inquam Photos
Filmul răpirii bărbatului din București. Ce au văzut polițiștii pe camerele de supraveghere
Noi detalii au ieșit la iveală în cazul răpirii bărbatului de 33 de ani din București. Victima, care a fost transportată la Spitalul Elias, a fost băgată joi, 2 mai, cu forța într-o dubă, de indivizi necunoscuți. Incidentul a avut loc în parcarea unui complex rezidențial din Sectorul 1.

Cumpărături online/ Profimedia
Când fac cumpărături online, o treime dintre români NU verifică dacă pagina magazinului e reală. Cele mai frecvente greșeli, conform Poliției Române
Aproximativ o treime dintre români, atunci când fac cumpărături online, nu verifică dacă pagina magazinului este reală şi nu sunt atenţi la recenziile lăsate de alţi cumpărători, relevă un studiu privind descrierea obiceiurilor de utilizare a internetului de către populaţia adultă din România, realizat de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii. Studiul a avut ca obiectiv şi identificarea vulnerabilităţilor, au transmis, vineri, reprezentanții IGPR într-un comunicat.

Lumea animalelor

Povestea fabuloasă a urangutanului care și-a tratat singur o rană cu o plantă care ameliorează durerea / Foto: Profi Media
Povestea fabuloasă a urangutanului care și-a tratat singur o rană cu o plantă care ameliorează durerea
Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume când acest tip de comportament a fost observat la un animal sălbatic, au dezvăluit cercetătorii germani.

Salvamont Brașov: 10 sfaturi pentru turiștii care se întâlnesc cu un animal sălbatic
Salvamont Brașov: 10 sfaturi pentru turiștii care se întâlnesc cu un animal sălbatic
Salvamontiştii din Braşov le oferă turiştilor zece sfaturi pentru situaţiile în care aceştia s-ar întâlni cu un animal sălbatic, între care acelea de a nu pleca singuri în drumeţie pe munte, a face zgomot pentru a-şi anunţa prezenţa, a nu se apropia de animale şi de a-şi păstra calmul.

Risculde a cumpăra carne falsificată este mare dacă faceți achiziția de la maerginea drumului
Cum deosebești carnea de miel de cea de câine. Toată lumea trebuie să ştie aceste lucruri!
Pentru ca mielul de la masa de Paşte să nu fie câine anul acesta, mai jos regăsiţi toate caracteristicile care să ne ajute să facem diferenţa între carnea de oaie şi cea de căţel.

Veverița Malabar trăiește în India
Cea mai mare veveriță din lume. Are culori incredibile, de parcă ar fi personaj de desene animate - FOTO GALERIE
NU este doar cea mai mare veveriță din lume, ci și cea mai spectaculoasă. Nu puțini sunt cei care au crezut, când au fotografii cu ea, că este vorba de un personaj de desene animate sau creat cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

Ultimele stiri

Ion Cristoiu, avertisment despre candidatura lui Piedone: Nu se va retrage, nu-l lasă Voiculescu!
Ion Cristoiu, avertisment despre candidatura lui Piedone: Nu se va retrage, nu-l lasă Voiculescu! PUSL începe să conteze
Ion Cristoiu lansează un avertisment despre candidatura lui Cristian Popescu Piedone. Analistul crede că PUSL, ”mica formațiune”, așa cum a numit-o el, a devenit una cu care se poate negocia, după ce PSD a aruncat-o în luptă pe Gabriela Firea. 

David Cameron la Kiev/ Profimedia
Război în Ucraina, ziua 780: Şeful diplomaţiei britanice David Cameron a vizitat joi Kievul. Promisiunile făcute armatei ucrainene - LIVE TEXT
Ucraina a intrat în ziua cu numărul 780 de război. Şeful diplomaţiei britanice David Cameron a vizitat joi Kievul şi a anunţat intenţia Regatului Unit de a-şi reuni partenerii luna viitoare pentru a strânge fonduri cu scopul de a răspunde nevoilor militare ale Ucrainei, au anunţat serviciile sale.

Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Dacă ești în căutare de rețete pentru un platou cu aperitive festive, poate te inspiră și rețeta de ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Se prepară simplu și ușor, iar ingredientele sunt puține și foarte accesibile.

Grav accident rutier cu 3 victime în Giurgiu. A fost necesară intervenția elicopterului SMURD / Sursa foto - ISU Giurgiu
Grav accident rutier cu 3 victime în Giurgiu. A fost necesară intervenția elicopterului SMURD
Pompierii din Giurgiu au fost solicitați să intervină într-un tragic accident rutier care a avut loc pe DJ 701, în apropierea localității Gratia din județul Teleorman. Incidentul s-a soldat cu trei victime, iar situația a fost atât de gravă încât a fost necesară intervenția elicopterului SMURD.



Vezi emisiunile Realitatea Plus