Zeci de expoziţii, concerte şi spectacole de teatru şi-au propus şi au reuşit să ţină marile oraşe treze până dimineaţă. Peste tot în ţară au fost cozi de zeci, sute şi chiar mii de oameni. La Iaşi de exemplu, cel mai mare rând format la intrarea într-un muzeu a fost la Palatul Culturii. Aici, aproximativ 1.000 de persoane au aşteptat la rând în faţa uneia dintre clădirile simbol ale Iaşiului - Palatul Culturii, care adăposteşte patru mari muzee şi zeci de expoziţii.
În Capitală, vizitatorii au avut ocazia, pentru prima oară, să admire expoziţia temporară „Sălbăticie Urbană”, de la Muzeul Național „Grigore Antipa”. La muzeele din Bucureşti au venit oameni și din alte orașe.
sursă video: Realitatea TV
NOAPTEA MUZEELOR 2018. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 14-a ediţie.
În România evenimentul a fost organizat de către Rețeaua Națională a Muzeelor, membră în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations.
NOAPTEA MUZEELOR 2018. Mii de muzee şi instituţii culturale din 37 de ţări europene își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii.
În Capitală 44 de instituții au participat la Nopatea Muzeelor, printre care se numără Muzeul Parfumului și Muzeul Kitsch-ului.
NOAPTEA MUZEELOR 2018. În ţară au fost organizate 32 de trasee, circuite ghidate – “detectivistică pe obiecte”.