"Principala preocupare la Ministerul Sănătății este de a investiga cauzele posibile de îmbolnăvire a acestor copii. Au fost luate măsuri de autoritățile de sănătate publică, care constau în verificarea posibilelor cauze comune de apariție a acestor îmbolnăviri, verificarea condițiilor în care acești copii trăiesc, practic se face o anchetă epidemiologică în zonele de unde provin acești copii, verificarea condițiilor de spitalizare în unitățile în care au fost îngrijiți și ne preocupă asigurarea resurselor necesare diagnosticului și terapiei copiilor care se află, în acest moment, internați la Spitalul Marie Curie", a declarat Mihaela Tănase.
"Îndată ce vom avea niște rezultate pe care le așteptăm ale acestei anchete epidemiologice, le vom face publice și vom lua măsurile care se impun în urma analizei raportului și recomandărilor care vor fi făcute împreună cu Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Se iau în calcul orice element comun în cazul acestor copii și e analizat. Însă, trebuie să ținem cont de faptul că vorbim de niște probe biologice. Există un timp alocat, înțeleg, 24 - 48 de ore în funcție de la caz la caz pentru rezultatul acestor probe", a mai spus Tănase.
Atenţie, părinţi! O bacterie face ravagii: bebeluş mort, alţi 12 copii în stare gravă la spital
Reamintim că un bebeluş de 11 luni a murit din cauza unei infecţii digestive grave, la Spitalul Marie Curie din Capitală. Alţi 9 copii au fost transferaţi la Bucureşti din Argeş. În plus, urmează ca încă trei bebeluşi să ajungă la spitalul din Bucureşti.
Toţi aceşti micuţi suferă de aceeaşi afecţiune, însă medicii nu ştiu care este cauza bolii. Se pare că de vină ar fi părinţii, care spun că nu au fiert bine laptele şi carnea cu care i-au hrănit pe cei mici. De asemenea, mâncarea acestora a fost gătită cu apă de la robinet, existând ca posibilitatea ca aceasta să fie sursa bacteriei.