"Necesitatea micului dejun poate avea argumente științifice cu o singură condiție: să-ți fie foame! A mânca dimineața e recomandat copiilor, persoanelor care urmează să desfășoare efort/muncă fizică dar nu și celor care vor să slăbească. Știu, o să spuneți că trebuie să luăm micul dejun, că e cea mai importantă masă a zilei. Ei bine, lucrurile s-au schimbat", scrie Bilic pe pagina sa de Facebook.
Potrivit nutriționistului, recomandat este să ne ascultăm corpul și să nu mâncăm decât atunci când ne e foame. ”Când vrei să slăbești trebuie să mănânci mai puțin. Atunci ce rost are să-ți începi ziua „cheltuind” din puținele calorii pe care le ai în buget când te așteaptă o zi lungă de abținere în care cu siguranță o să-ți fie foame. Dacă corpul nu-ți cere de ce să-i dai? Orice mâncare și oricât de puțină ar fi, mâncată fără foame îngrașă. Corpul nostru se află într-o situație absurdă: primește mâncare când nu cere, doar pentru că trebuie, e ignorat când își dorește ceva și este certat că nu slăbește,” a adăugat Mihaela Bilic.
Tot ea ne sfătuiește să acționăm în logica obiectivului pe care ni l-am propus și să decidem: ori vrem să slăbim și atunci așteptăm să ne fie foame (chiar până la prânz, nu e o tragedie), ori vrem să mâncăm sănătos și atunci facem cum scrie la carte. Însă e greu de crezut că le putem avea pe amândouă… doar dacă micul dejun e o cafea cu lapte.