Un exemplu de pacient care a reușit să răzbată este Alina. Are doar 33 de ani și a fost diagnosticată cu leucemie în 2011, la Craiova.
Inițial, credea că are o răceală ceva mai serioasă, nimic important. Făcuse curățenie generală și de la asta se simțea atât de amețită și fără putere. Poate o trăsese și curentul, poate luase și vreun virus - tânără avea tot felul de scenarii în minte. S-a dus la spital mai mult la insistențele rudelor, dar la analize mai amănunțite s-a dovedit că lucrurile stăteau mult mai rău.
Medicii i-au spus fără menajamente că suferă de o formă de leucemie (limfoblastica) și că trebuie să înceapă tratamentul imediat, ceea ce a și făcut. Despre posibilitatea transplantului de celule stem în cazul pacienților cu forma ei de leucemie a aflat de la o prietenă. Alina l-a întrebat pe medicul din Craiova despre acest tratament și acesta i-a spus că este foarte costisitor, 100.000 de euro, și că nu se face nicăieri gratis.
A avut însă inspirația să mai caute și alte păreri, așa că, pentru o a doua opinie, tânăra a venit la Institutul Clinic Fundeni din București, la doamna doctor Alina Tănase. Medicul i-a vorbit inclusiv despre posibilitatea transplantului cu celule stem care se face gratuit în România, chiar în institutul din București.
Întreaga poveste aici.