Tendința de creștere a numărului de solicitări se menține și în acest an, în lunile ianuarie și februarie a.c., fiind primite 221.359 cereri de eliberare a pașapoartelor simple electronice, față de 181.300 în aceeași perioadă a anului 2016, precizează comunicatul MAI.
Pentru a putea răspunde volumului mare de solicitări înregistrate mai ales în sezonul estival al anului, la nivelul Direcției Generale de Pașapoarte și al serviciilor publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple au fost dispuse o serie de măsuri organizatorice, precum prelungirea timpului de lucru cu publicul și introducerea unui program-pilot de programare online în municipiul București (în două locații) și în județele Bacău, Cluj, Iași, Timiș și Vaslui.
De asemenea, MAI reamintește, în comunicat, că prin intrarea în vigoare a Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, începând cu data de 1 februarie, a fost eliminată plata taxei de 22 de lei pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice și simple temporare, precum și tariful suplimentar de 100 lei pentru eliberarea pașaportului simplu temporar.
Potrivit comunicatului menționat, începând de anul trecut, taxele pentru eliberarea pașapoartelor pot fi achitate prin virament, prin mijloace de plată online, prin mandat poștal sau în numerar la casieriile instituțiilor prefectului sau la casieriile unităților Trezoreriei Statului la care acestea își au deschise conturile.
sursa: agerpres.ro