Colegiul Medicilor Bihor, din care face parte dr. Flavia Groşan, s-a autosesizat în cazul acesteia, astfel că femeia va fi cercetată de Comisia de Etică.
"Doamna doctor a făcut afirmaţii care au adus grave prejudicii corpului medical prin sugestia că medicii specialişti infecţionişti şi ATI ar face rău pacienţilor, dar şi prin faptul că neagă protocoalele de tratament Covid practicate în spitale. Am invitat-o la Comisia de Etică, să îşi justifice afirmaţiile. Am sunat-o azi şi părea chiar bucuroasă", a declarat, pentru ebihoreanul.ro, Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor.
Potrivit dr. Pantiş, Flavia Groşan, fostă directoare a vechiului Spital TBC la mijlocul anilor 2000, ulterior angajată a Spitalului Municipal din Marghita, "s-a retras din sistemul sanitar public în urmă cu aproximativ patru ani, iar de atunci deţine un cabinet privat pe strada Iuliu Maniu din Oradea".
Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor arată că, în realitate, Groșan a ratat vindecarea multor pacienţi.
"În realitate, există numeroase persoane care, după ce au fost la cabinetul privat al doamnei dr. Groşan, au ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal din Oradea. Cum să pretinzi că ai vindecat 100% o mie de oameni şi tu ştii că pacienţii tăi ajung în stare gravă în spital?", a subliniat dr. Carmen Pantiş.
De asemenea, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor subliniază că afirmaţiile Flaviei Groşan despre caracterul periculos al terapiei cu oxigen din spitale sunt ele, în sine, periculoase şi aberante.
"Da, este o aberaţie să spui că oxigenul vatămă creierul, că produce edeme cerebrale, ştiind că pacienţilor care beneficiază de terapie cu oxigen nu li se administrează oxigen în stare pură", spune Pantiș.