În România, se construieşte într-un ritm ameţitor, care aminteşte de boom-ul imobiliar din 2007-2008. Noile apartamente se cumpără din faza de proiect, iar viitorii proprietari se îndatorează pe viaţă, fără să ştie de fapt cum vor arăta locuinţele lor
La o distanță de 14 kilometri de Capitală, în partea de sud-vest a județului Ilfov, se întinde orașul Bragadiru.
Aici se construiește într-un ritm amețitor, iar noile apartamente se cumpără din faza de proiect. Un apartament cu două camere costă 33.000 de euro, fără TVA, în timp ce o casă costă de două sau de trei ori mai mult.
Într-un studiu realizat recent, Bragadiru se află pe primul loc în topul orașelor-satelit cu cea mai mare dezvoltare imobiliară. E de înteles, de vreme ce terenurile se vând cu 40 până la 150 de euro pe metru pătrat. Un preț mic vine însă la pachet cu alte probleme, după cum se va vedea în materialul realizat de Realitatea TV.
Și vestul Bucureștiului prinde tot mai mult contur. În comuna Joița, la 9 kilometri de Centura Capitalei, în apropiere de cartierul Militari, s-au dezvoltat în ultimii ani cartiere de case, iar din toamnă, un dezvoltator are în plan să construiască un complex de 230 de vile.
Și în Voluntari, în cartierele rezidențiale, au luat naștere proiecte ambițioase. De la duplexuri, până la apartamente de două sau trei camere. Aici, un metru pătrat se vinde cu aproape o mie de euro.
În țară, localităţile limitrofe cu cele mai multe locuinţe livrate anul trecut sunt Dumbrăviţa, în Timişoara, Floreşti în Cluj–Napoca, Cisnădie în Sibiu şi Năvodari în Constanţa. Fiecare, cu câte 1.000 de locuințe finalizate.
LOCALITĂȚI LIMITROFE ÎN DEZVOLTARE
Dumbrăviţa - Timişoara
Floreşti - Cluj–Napoca
Cisnădie - Sibiu
Năvodari - Constanţa
Sursa: imobiliare.ro