Trandafirul, indicat în tulburări intestinale
Petalele de trandafir sunt bogate în uleiuri volatile, taninuri şi derivaţi flavonici, substanţe care le conferă putere antipiretică, antiinflamatoare, antiseptică şi astringentă.
Petalele de trandafir pot fi folosite atât ca remediu extern, cât şi intern. Infuzia de petale de trandafir (o linguriţă de plantă la 200 ml de apă clocotită, două căni pe zi) este recomandată în cazurile de diaree cronică. În durerile menstruale, se prepară o infuzie din 3 linguriţe de plantă la 200 ml de apă fiartă.
Cu şase zile înaintea menstruaţiei, se iau câte 8 linguriţe pe zi. Extern, infuzia de petale de trandafir se foloseşte sub formă de comprese pentru spălăturile oculare.
Albăstrelele calmează ochii iritaţi
Plantă cu acţiune antiinfecţioasă, antiinflamatoare şi astringentă, albăstreaua creşte diureza şi conţine substanţe care calmează iritaţiile oculare, motiv pentru care este indicată extern în conjunctivită, urcior şi blefarită.
De asemenea, albăstrelele pot fi folosite şi în diaree şi în afecţiunile renale. Intern, se consumă sub formă de infuzie obţinută dintr-o linguriţă şi jumătate de flori la 300 ml de apă clocotită.
Se lasă la infuzat 20 de minute şi se bea la temperatura camerei, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. Extern, se utilizează sub formă de cataplasme sau comprese.
Afla și alte leacuri naturale din florile verii pe clicksanatate.ro