Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Antucorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea și la delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au realizat, marți, 23 aprilie, prinderea în flagrant de luare de mită a unui medic ginecolog din cadrul Spitalului Județean Giurgiu.
Doctorița a pretins și primit suma de 900 de lei de la aparținătorul unei paciente, din care 700 lei pentru sine și 200 lei pentru alte persoane de la secția de ginecologie, pentru a efectua o intervenție chirurgicală de cezariană.
După audiere, procurorul de caz a dispus reținerea medicului, pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de luare de mită.
Conducerea spitalului spune că împotriva medicului ridicat de DGA nu s-a înregistrat nicio plângere sau sesizare, aşa încât nimeni nu a ştiut nimic despre ceea ce se întâmplă.
„Cei de la DGA au fost azi în spital, cred că s-a înfăptuit un flagrant, deci nu ştim mai multe amănunte, am văzut şi eu pe camere uniformele celor pe spatele cărora scria DGA. Cred că a fost făcută acţiunea probabil la sesizarea unui aparţinător sau a unui pacient. Este vorba de Secţia obstetrică-ginecologie unde s-a întâmplat acest lucru; se presupune că i-a cerut o sumă de bani sau nu ştiu ce alte foloase”, a declarat Dragoş Chivu, directorul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.
„Spitalul niciodată nu a tolerat astfel de lucruri şi dacă cineva mai cunoaşte astfel de situaţii să nu se sfiască să le aducă la cunoştinţa organelor abilitate sau chiar conducerii spitalului. Nu a fost o sesizare la conducerea spitalului, au făcut direct cu DGA şi asta este un lucru foarte bun, aceştia au organizat un flagrant. După câte am înţeles, au plecat cu doctoriţa respectivă la sediul lor”, a mai spus el.
Incident grav la Unitatea de Primiri Urgențe din Bacău: Medicul de gardă, ieșire necontrolată față de un pacient care avea nevoie de asistență medicală
Întrebat ce măsuri vor fi luate împotriva doctoriţei acuzate că a cerut bani pentru o intervenţie chirurgicală, directorul spitalului a precizat că, deşi unitatea medicală nu tolerează astfel de comportamente şi acesta este „un caz nefericit”, până la finalizarea cercetărilor nu se vor lua niciun fel de măsuri. De asemenea, o anchetă internă se va face numai dacă se va primi o plângere, informează Jurnal giurgiuvean.
„Până la finalizarea anchetei noi nu putem să luăm nicio măsură sau să facem presupuneri. Dacă aparţinătorii respectivi vor face o plângere şi către conducerea spitalului, atunci vom iniţia şi noi o anchetă locală”, a afirmat Dragoş Chivu.