Draconidele au produs erupții de până la 50.000 de meteori pe oră de-a lungul timpului. De această dată nu vom fi atât de norocoși, dar oricând există varianta unei surprize, pentru că activitatea curenților de meteori are o dinamică mare și plină de neprevăzut.
În fiecare noapte, de pe 7 până pe 9 octombrie, vom putea observa pe cer maximum zece meteori pe oră, însă, acest lucru depinde și de cât de mult va lumina Luna, spune
"Influența Lunii va afecta zborul de meteori. Dacă e Luna pe cer, se văd mai puțini, pentru că este cerul luminos", a spus Valentin Grigore, președintele Societății Astronomice Române de Meteori, potrivit Ziare.com.
Specialistul a explicat și de ce este posibil ca Draconidele să ne ofere surprize. "Activitatea curenților de meteori are o dinamică foarte mare, asta înseamnă că oricând ne putem aștepta la surprize, pentru că nu poți să prezici dinainte. Este posibil să fie o desprindere din cometă respectivă a unei materii pe care nu o cunoaștem și poate sub influența planetelor (cum ar fi faptul că Jupiter își schimbă orbită) se întâmplă că Pământul să întâlnească chestia aia fără că nimeni să știe sau să anticipeze", a punctat președintele Societății Astronomice Române de Meteori.