Clorul este o substanță ce folosește la dezinfectare, cel mai adesea, dar mai este folosit și ca decapant în industria celulozei sau ca agent de înălbire. Clorinarea este procesul de adăugare al clorului în apă, pentru a ucide posibilele bacterii și microbi. De aceea, acesta se folosește pentru tratarea apelor uzate și mai ales în piscine, ca dezinfectant.
Deși pare o substanță inofensivă, clorul poate face ravagii, mai ales dacă expunerea este îndelungată. Poate produce deteriorarea iremediabilă a pielii sau a ochilor dacă te expui vreme îndelungată la clor. Studiile au arătat că la două decenii de la folosirea clorului pentru dezinfectarea apei, în SUA au apărut o mulțime de boli de inimă, senilitate și mai multe cazuri de cancer.
Efectele clorului pentru mâini – clorul irită și îmbătrânește pielea
Clorul este un iritant puternic, atât pentru stomac și colon, dacă este ingerat, dar și pentru plămâni dacă este inhalat. Pielea are și ea de suferit în urma contactului cu clor, mai ales dacă se folosește foarte des apă cu clor. Dușul și spălatul vaselor devin astfel mari probleme pentru gospodine. Filtrul de apă poate fi o alternativă sănătoasă și nu foarte costisitoare. Evitarea spălării cu mâinile goale poate fi o altă alternativă pentru mâini cât mai frumoase.
Descoperă și alte pericole la care te expui fără să știi AICI